Zitromax

Zithromax-dk

Aktivt stof: Azithromycin

Dosering: 500 mg, 250 mg, 100 mg

Pris: €46.25 – €560.82

Valget af antibiotika afhænger af typen af infektion forårsaget af forskellige mikroorganismer. Bakterierne påvirker forskellige organsystemer, og patienterne klager over forhøjet kropstemperatur, smerter, hoste og andre symptomer. Zitromax er et halvsyntetisk antibiotikum (det aktive stof er azithromycin), der ordineres til infektioner i luftvejene, hud og blødt væv, urogenitale og tarmsystemer, mellemørebetændelser osv. Du kan købe Zitromax uden recept fra vores online apotek, og det vil blive leveret til dit nærmeste afhentningssted i landet – hurtig levering og den laveste pris blandt apoteker til vores kunder! Du kan også finde andre lægemidler af din interesse på vores hjemmeside: vi har en bred vifte af kvalitetsmedicin.

Hvor kan man købe Zitromax i Danmark

Den mest bekvemme måde at bestille Zitromax på er online på vores online apotek. Ikke alene vil du være i stand til at købe stoffet billigt, men du behøver heller ikke spilde tid på at søge efter det på almindelige apoteker.

Lægemidlet uden recept på onlineapoteket

Vores kunder har altid mulighed for at få medicin uden recept ved at konsultere læger. Vi stoler på vores kunder og sender dig medicinen så hurtigt som muligt, så du kan starte din behandling og ikke behøver at bekymre dig om ubehagelige symptomer og følelsen af ubehag.

Overkommelig pris

Den bedste pris for Zitromax og andre lægemidler i vores apotek, kan du købe dem gunstigt og spare penge. Vores side er ikke kun billig, men også af høj kvalitet!

Anonymitet

Hvis du ønsker at købe medicin anonymt og sikkert, kan du vælge efterkravsservice, når du udfylder bestillingsformularen på vores hjemmeside. Hurtig levering sparer dig tid og giver dig mulighed for at starte din behandling så hurtigt som muligt.

Hvad er Zitromax?

Zitromax er et halvsyntetisk makrolidantibiotikum, der er effektivt mod følgende mikroorganismer: Staphylococcus; S. aureus, S. pneumoiane, S. pyogenes, S. agalactiae, Haemophilus influenzae. agalactiae, Haemophilus influenzae og parainfluenzae, Moraxela catarrhalis, Bacteroides fragilis, Escherichia coli, Bordetella ssp, Borrelia burgdorferi, Haemophilus ducreui, Nisseria gonorrhoeae, Chlamidia trachomati, Legionella pneumophila, Mycoplasma pneumoia hominis, Helicobacter pylori, Toxoplasma gondii, Ureaplasma urealiticum.

Det bruges til urogenitale og gastrointestinale infektioner samt infektioner i luftvejene. Det hæmmer væksten og multiplikationen af bakterier i forskellige organsystemer.

Indikationer for brug af Zitromax

Ved hvilke sygdomme anvendes medicinen:

 • Faryngitis
 • tonsillitis
 • bihulebetændelse
 • otitis media;
 • akut bronkitis og akut eksacerbation;
 • lungebetændelse
 • dermatose;
 • tandbyld;
 • rug;
 • impetigo;
 • tidligt stadium af Lyme-sygdom;
 • erythema migrans;
 • urethritis;
 • cervicitis.

Dosering af Zitromax

Varigheden af behandlingen og doseringen af azithromycin ordineres af lægen. Tabletterne skal tages en time før et måltid eller to timer efter et måltid med rigeligt væske.

Til voksne og børn over 45 kg:

 • ved infektioner i ØNH-organer – 500 mg én gang dagligt i tre dage eller 500 mg den første dag og 250 mg de følgende fire dage. Den samlede behandlingsdosis er 1500 mg;
 • I tilfælde af erytem er den første dosis 1 g, og på dag 2 til 5 er den 500 mg.

Særlige forhold ved administration af Zitromax

Zitromax anvendes med forsigtighed til patienter med nedsat nyrefunktion og anbefales ikke til patienter med leversygdom. Alkohol bør ikke indtages under behandling med azithromycin. Under graviditet bør lægemidlet kun tages, hvis den forventede potentielle fordel for moderen opvejer den potentielle risiko for fosteret og barnet. Det foretrækkes at afbryde amning under behandling med Zitromax.

Kontraindikationer

Zitromax er ikke indiceret i tilfælde af overfølsomhed over for komponenterne i lægemidlet og andre makrolider, alvorlig nyre- eller leverinsufficiens, patienter under 12 år og en kropsvægt på mindre end 45 kg.

Bivirkninger

Efter oral administration af Zitromax tabletter er følgende bivirkninger blevet observeret hos patienter:

 • Nervesystemet: hovedpine, svimmelhed, agitation, træthed, døsighed, paræstesi, tinnitus og høretab;
 • det kardiovaskulære system og hæmopoiese: hjertebanken, brystsmerter;
 • gastrointestinalt system: diarré, kvalme, opkastning, mavesmerter, øget bilirubin, gulsot, forstoppelse, colitis, pancreatitis, leversvigt;
 • urogenitalt system: nefritis, vaginal candidiasis;
 • andre: umiddelbar allergisk reaktion (urticaria, pruritus, hududslæt), fotosensibilisering, bronkospasme, anafylaktisk chok;
 • hos børn: hovedpine, nervøsitet, søvnforstyrrelser, conjunctivitis, manglende appetit, gastritis, stomatitis.

Ofte stillede spørgsmål

Er Zitromax kompatibel med anden medicin?

Informer din læge, hvis du tager digoxin, medicin med ergotamin eller dihydroergotamin, lincosamider, tetracyclin og chloramphenicol. Vær forsigtig med kombinationen af azithromycin og terfenadin, andre antibiotika, for at undgå arytmier.

Hvor mange gange om dagen skal Zitromax tages?

Tabletterne tages en gang om dagen, og dosis af azithromycin ordineres af din læge. Hvis en dosis glemmes, skal den tages så hurtigt som muligt, og den næste dosis skal tages 24 timer senere. Det er kun indiceret til voksne og børn over 12 år eller med en kropsvægt over 45 kg.

Hvornår begynder Azithromycin at virke?

Zitromax begynder at virke hurtigt 2-3 timer efter den første dosis, hvor den maksimale koncentration i blodet er nået.

Zitromax eller Augmentin mod bronkitis

Azithromycin (Zitromax) har en bredere virkning mod bakterier end amoxicillin (Augmentin), så det er mere effektivt, hvis årsagen til bronkitis ikke er blevet identificeret.