Zovirax

Zovirax-dk

Aktivt stof: Aciclovir

Dosering: 800 mg, 400 mg, 200 mg

Pris: €27,17 – €486,95

Antivirale midler bruges i vid udstrækning til at behandle herpesinfektioner i hud, læber og kønsorganer. Et af disse lægemidler er Zovirax. Det bruges til de sygdomme, der er nævnt ovenfor, samt til helvedesild og skoldkopper. Du kan købe medicinen til den bedste pris i Danmark på vores online side.

Du kan købe Zovirax ved at udfylde en simpel bestillingsformular, og det vil blive leveret til dig overalt i landet, selv hvis du ikke har en recept.

Hvor kan man købe i Danmark

For vores kunder er vi klar til at udlevere medicin så hurtigt som muligt; du behøver ikke at gå til et apotek for at købe den medicin, du har brug for. At bestille online er meget enkelt: udfyld en bestillingsformular, vælg leveringssted, betalingsmetode og modtag dine varer meget hurtigt.

Håndkøbsmedicin på et onlineapotek

Du kan ikke spilde tiden med at vente på din tid hos lægen.

Hvis du konsulterer en specialist over telefonen, kan du få produktet uden recept ved at bestille det på vores hjemmeside.

Overkommelige priser på medicin

Gadeapoteker tilbyder ikke altid medicin til overkommelige priser, hos os kan du købe dem billigt. Hvis du bestiller 2 enheder eller mere, har vi gode rabatter, og du kan spare penge.

Anonymitet

Vores onlineapotek tilbyder kunderne levering af medicin overalt i landet, så du kan handle anonymt uden at stå i kø. Vi tilbyder også kontant ved levering, hvilket er sikkert, hurtigt og bekvemt for kunden.

Hvad er Zovirax, og hvorfor bruges det?

Zovirax er en antiviral medicin, der blokerer virussens virkning, som påvirker hud, læber og kønsorganer. Det er effektivt til behandling af helvedesild og skoldkopper.

Indikationer for brug

Zovirax-tabletter er indiceret til virusinfektioner i hud og slimhinder forårsaget af herpes simplex-virus (HPV), genital herpes, forebyggelse af herpesinfektioner hos immunkompromitterede og immundefekte mennesker, varicella (skoldkopper), herpes zoster.

Dosering og brug af Zovirax

Zovirax skal tages med vand efter et måltid. Tilstrækkelig vandbalance bør opretholdes under behandlingen.

Behandlingsperioden for voksne er 5 dage; i tilfælde af alvorlig primær infektion bør behandlingsperioden forlænges. Voksne bør tage 200 mg tabletter hver fjerde time (5 gange dagligt). Hos svært immunsupprimerede patienter bør dosis fordobles.

Ved profylakse af tilbagevendende herpesinfektioner, en dosis på 200 mg hver sjette time eller 400 mg hver 12. time. Hos nogle patienter bliver behandlingen effektiv, når dosis øges til 800 mg dagligt. Et interval mellem behandlingscyklusser på seks måneder til et år bør overholdes.

Profylakse af HPV-infektioner: Til immunkompromitterede patienter 200 mg fire gange dagligt med et interval på 6 timer mellem doserne. Hos svært immunsupprimerede patienter bør dosis øges til 400 mg.

Behandling af varicella zoster og herpes zoster: tag 800 mg tabletter fem gange om dagen (med 4 timers mellemrum). Behandlingen bør fortsætte i en uge.
Zovirax er også indiceret til børn til behandling og forebyggelse af infektioner forårsaget af herpes simplex-virus. Zovirax til børn: 2-6 år 400 mg Zovirax fire gange om dagen; over 6 år 800 mg fire gange om dagen. Behandlingens varighed er 5 dage. For en mere præcis dosering af lægemidlet kan der foretages en beregning i henhold til barnets kropsvægt – 20 mg/kg, men ikke mere end 800 mg pr. dag.

Det er ikke altid nødvendigt at stoppe med at tage et af de lægemidler, der interagerer i kombination med acyclovir. Rådfør dig altid med en specialist, hvis du tager medicin med probenecid (benemid), tizanidin, fosphenytoin, phenytoin, valproinsyre, antibiotika, eller hvis du er vaccineret mod skoldkopper.

Under behandlingen skal kosten overholdes, og salt-vand-balancen i kroppen skal opretholdes.

Kontraindikationer for lægemidlet Zovirax

Hvem bør ikke behandles med Zovirax:

  • Personer med overfølsomhed over for komponenterne i medicinen (acyclovir, valacyclovir);
  • Personer med nyre- eller leversygdom;
  • Graviditet og amning;
  • Før amning;
  • Ældre mennesker.

Bivirkninger af Zovirax

De mest almindelige bivirkninger er anæmi, trombocytopeni, lymfopeni; anafylaksi; hovedpine, svimmelhed, forvirring; tremor; kramper; somnolens og svaghed i kroppen; encefalopati; koma; dyspnø; kvalme og opkastning; diarré; mavesmerter; øget bilirubin og lejlighedsvis gulsot, hepatitis; nældefeber og andre hududslæt; feber; øget kreatinin- og urinstofniveau; nyresmerter; hævelse af ekstremiteterne; lændesmerter; urinproblemer; blødning; appetitløshed.

Hvis du bemærker nogen af ovenstående symptomer, skal du stoppe med at tage tabletterne og konsultere en læge.
Symptomer på overdosering: kramper, hallucinationer, lavere vandladning end normalt eller ingen vandladning. Hvis du går glip af en dosis som planlagt, behøver du ikke at tage en dobbelt dosis; du skal springe medicinen over og vende tilbage til din tidligere behandlingsplan.

Ofte stillede spørgsmål

Hvis du stadig har spørgsmål om lægemiddelinteraktioner og behandlingsforløbet, bør du helt sikkert diskutere dem med din læge. Zovirax har ingen effekt på reaktionshastigheden ved bilkørsel, men kan observeres i fravær af bivirkninger eller forværring af symptomer.

Hvor mange gange om dagen

Zovirax tages 2 til 4 gange om dagen, afhængigt af dosis og behandlingsforløb. Intervallet mellem doserne er mellem 4 og 12 timer, undtagen om natten.

Hvornår begynder det at virke?

Acyclovir begynder at virke to til tre timer efter påføring.

Creme ELLER tabletter

Begge formuleringer er effektive, men med forskellige indikationer. Cremen bruges til topisk behandling af herpes i ansigtet og på læberne, mens tabletterne bruges til skoldkopper, genital herpes og helvedesild.