Zestril

Zestril-dk

Aktivt stof: Lisinopril

Dosering: 10 mg, 5 mg, 2,5 mg

Pris: €27.00 – €174.14

Zestril er en meget effektiv medicin til behandling af forhøjet blodtryk. Det er velkendt til brug i de første timer efter et akut myokardieinfarkt. Det er indiceret til langtidsbrug, selv hos overvægtige patienter.

For at købe Zestril i Danmark anbefaler vi, at du bruger den praktiske online bestillingsformular på vores online apoteks hjemmeside. Når du bestiller, vil du være i stand til at vælge en praktisk pakke medicin til en overkommelig pris uden recept. Levering i Italien foretages af en verificeret postoperatør.

Hvad er Zestril?

Zestril tabletter indeholder det aktive stof Lisinopril, en ACE-hæmmer.

Angiotensin-konverterende enzymhæmmere (ACE-hæmmere) blokerer virkningen af et hormon kaldet “angiotensin II”, som produceres naturligt af nyrerne). Ved at blokere virkningen af angiotensin II får ACE-hæmmere blodkarrene til at slappe af, hvilket igen sænker blodtrykket.

Indikationer

  • Forhøjet blodtryk.
  • Diabetisk nefropati.
  • Kronisk hjertesvigt.
  • Tidlig behandling (inden for 24 timer) af akut myokardieinfarkt.

Dosering

Administrationsmåden og doseringen af Zestril er tilpasset patientens tilstand og sygdommens sværhedsgrad.

Den anbefalede dosis til behandling af hypertension (i fravær af andre antihypertensive midler) er 5 mg Zestril en gang dagligt.
I mangel af forventede virkninger øges dosis hver 2-3 dag med 5 mg, indtil en gennemsnitlig terapeutisk dosis på 20-40 mg pr. dag er nået.

Dosisforøgelser over 40 mg pr. dag giver normalt ikke yderligere reduktioner i blodtrykket. Den sædvanlige daglige vedligeholdelsesdosis er 20 mg Zestril. Den maksimale daglige dosis er 40 mg Zestril.

Anvendelse

Det skal tages oralt med en lille mængde vand, men ikke sammen med måltider.

Når det tages i forbindelse med forhøjet blodtryk, udvikles den fulde effekt af medicinen normalt 2-4 uger efter behandlingens start. Dette bør tages i betragtning, når dosis øges. I tilfælde af utilstrækkelig klinisk effekt kan Zestril kombineres med andre lægemidler.

Kontraindikationer

Zestril er kontraindiceret under graviditet.

Andre kontraindikationer er: angioødem; arveligt Quinckes ødem; barndom og ungdom under 18 år; overfølsomhed over for komponenterne i lægemidlet; galactoseintolerance, lactasemangel, glucose-galactose malabsorption.

Bivirkninger

De hyppigste bivirkninger er hovedpine, svimmelhed, diarré, svaghed, tør hoste, brystsmerter og hududslæt.