Triamterene

Triamterene -dk

Aktivt stof: Triamterene, hydrochlorthiazid

Dosering: 75 mg

Pris: €38.33 – €280.57

Ødem er en unormal ophobning af væske i visse væv i kroppen. Væskeophobningen opstår, når væske siver ud af små blodkar og ind i nabovævet. Det er godt, hvis årsagen er en stor mængde salt mad spist om natten. Men desværre er årsagen til hævelsen ofte meget farlig, som f.eks. hjerte-kar-sygdomme.

Et kaliumbesparende vanddrivende middel kaldet Triamteren kan hjælpe med at bekæmpe oppustethed. Det bruges meget ofte i kombination med andre thiaziddiuretika. Nedenfor kan du læse om dets egenskaber, indikationer og kontraindikationer. Så behøver du ikke at undre dig over, hvorfor dette lægemiddel har fået så godt et ry i Danmark.

Hvis du allerede er bekendt med stoffets virkninger, og du har brug for et nyt parti af medicinen, skal du bare udfylde onlinebestillingsformularen på vores hjemmeside, og i løbet af et par dage vil du modtage det i enhver region i landet. Vi minder dig om fordelene ved at købe fra vores online apotek: gunstig pris, hurtig levering, anonymitet, mulighed for at købe lægemidlet uden recept og uden at forlade dit hjem.

Hvad er Triamterene?

Som nævnt ovenfor er Triamteren et kaliumbesparende vanddrivende middel, der hjælper kroppen med at komme af med overskydende vand og salte og forhindrer kaliumniveauet i at falde for lavt. Den vanddrivende effekt mærkes ca. 20 minutter efter indtagelse, og den maksimale effekt opnås efter 2-3 timer.

Indikationer

Triamteren er indiceret til behandling af ødemer hos personer med kongestiv hjerteinsufficiens, levercirrose eller nyresygdom kaldet nefrotisk syndrom. Produktet bruges også til behandling af ødemer forårsaget af steroidmedicin eller af et overskud af aldosteron (et hormon, der er nødvendigt for at regulere natriumretention i nyrerne og frigivelse af kalium) i kroppen.

Kontraindikationer for brug

Kontraindikationer omfatter overfølsomhed over for Triamterene eller enhver anden komponent i lægemidlet, lever- og/eller nyreinsufficiens, forhøjet kaliumniveau, graviditet og amning.

Før behandlingen påbegyndes, skal du informere din læge om din medicinske tilstand og den medicin, du tager. Dette vil hjælpe med at ordinere det passende og sikre behandlingsregime.

Bivirkninger

Bivirkninger omfatter dyspepsi, diarré, leverdysfunktion, nedsat cirkulerende blodvolumen, arteriel hypotension, trombocytopeni, øget urinsyre og blodglukose, hyponatriæmi, hypokaliæmi eller hyperkaliæmi, hududslæt, acidose.

I tilfælde af bivirkninger skal man kontakte en læge, og i særligt alvorlige tilfælde skal man søge lægehjælp.

Dosering og administrationsmetode

Rådfør dig med din læge, før du tager denne medicin. En anden dosis end den, der er angivet nedenfor, kan være nødvendig.

Tabletterne skal tages oralt efter et måltid om morgenen med rigeligt vand.

Til voksne: 150-250 mg dagligt eller 100 mg to gange dagligt. Den maksimale daglige dosis er 300 mg.

Hos børn er startdosis 1-2 mg pr. kg kropsvægt to gange dagligt.