Tizanidin

Tizanidin-dk

Aktivt stof: Tizanidin

Dosering: 2 mg

Pris: €72,91 – €177,18

Muskelspasmer ledsages af stærke smerter, kramper og spændinger i kroppen. Hvis tilstanden ikke forsvinder, men forværres, er behandling med muskelafslappende midler nødvendig. Tizanidin bruges til at behandle muskelkramper. Køb Tizanidine med levering overalt i Danmark er bedst og mest bekvemt på vores hjemmeside. Du vælger det ønskede lægemiddel, udfylder en online formular og får dem uden recept på udstedelsesstedet. Vi har de laveste priser, gode rabatter og venlig service!

Hvor kan man købe i Danmark

Hvis du vil spare tid på at lede efter medicin, kan du altid bestille den online på vores hjemmeside. Vi tilbyder at købe medicin til lave priser, og der er altid mange nedsatte varer på hjemmesiden.

Håndkøbsmedicin fra et onlineapotek

Du kan altid få håndkøbsmedicin ved at bestille den online på vores hjemmeside. Bare udfyld bestillingsformularen, så sender vi dig din ordre så hurtigt som muligt.

Overkommelige priser på medicin

På vores online-apotek kan du købe medicin til en meget billigere pris end på apoteket. Du vil spare tid og penge og vil kunne starte behandlingen så hurtigt som muligt.

Anonymitet

Det er vigtigt for vores kunder, at ordren sendes anonymt og sikkert, og vi sørger for at overholde disse bestillingsbetingelser. Du kan altid vælge at købe pr. efterkrav og betale ved levering – vi har altid hurtig levering til alle dele af landet!

Hvad er Tizanidin

Lægemidlets vigtigste farmakologiske virkning er central muskelafslappende virkning på skelettet. Det har også en smertestillende virkning og er effektivt ved akut smertekrampe og kronisk spasticitet og reducerer risikoen for krampeanfald. Tizanidin fås i tabletform med en dosis på 2 mg.

Indikationer for brug

Tizanidin er ordineret til: smertefulde muskelspasmer forbundet med statiske og funktionelle sygdomme i cervikal og tværgående rygsøjle; efter kirurgiske indgreb såsom diskusprolaps eller slidgigt i hofteleddet; spasticitet i neuralgiske sygdomme; myelopati; degenerative sygdomme i rygmarven; cerebrale cirkulationsforstyrrelser og cerebral parese.

Brugsanvisning og dosering

Tabletterne skal tages oralt, uafhængigt af måltider. Doseringsregimet bestemmes individuelt under hensyntagen til indikationen, effektiviteten og tolerabiliteten af behandlingen. Ved smertefulde spasmer: 2 mg eller 4 mg tre gange dagligt, med yderligere 2 mg eller 4 mg om aftenen, hvis forløbet er alvorligt. Varigheden af behandlingen bestemmes individuelt og er i gennemsnit en til to til tre uger. Ved kroniske smertesyndromer kan behandlingen vare fra to måneder til et år.
Tizanidin bør seponeres gradvist for at undgå risikoen for forhøjet blodtryk og takykardi. Dette gælder især for patienter, der har taget høje doser af lægemidlet i lang tid.
Hvis tabletterne udtages pludseligt, har patienter, der har været i langvarig behandling, udviklet takykardi og højt blodtryk, hvilket kan føre til akut cerebral kredsløbsforstyrrelse.

Kontraindikationer

Lægemidlet må ikke ordineres ved svært nedsat leverfunktion, samtidig brug af fluvoxamin, overfølsomhed over for lægemidlet, graviditet og amning samt ved alder under 18 år.

Bivirkninger

Mulige bivirkninger under behandlingen: døsighed, svaghed, svimmelhed, mundtørhed, søvnforstyrrelser, muskelsvaghed, hallucinationer, kvalme, gastrointestinale forstyrrelser, øget levertransaminaseaktivitet, hepatitis, nedsat blodtryk, øget træthed, bradykardi, allergiske reaktioner (udslæt, kløe, urticaria, hævelse).

Særlige instruktioner

Patienter bør afholde sig fra aktiviteter, der kræver stor koncentration og reaktionstid, bilkørsel, betjening af maskiner og maskiner.
Hos patienter, der får høje daglige doser (12 mg eller mere), bør leverfunktionstest overvåges en gang om måneden i løbet af de første 4 måneder af behandlingen, eller hvis der er risiko for leverdysfunktion.

Anvendelse under graviditet og amning

Lægemidlet er kontraindiceret under amning, og hvis du er gravid, bør du altid konsultere en sundhedsplejerske for at afveje de forventede risici og fordele ved behandlingen for moderen.

Anvendelse ved nyresvigt

Tizanidin bør anvendes med forsigtighed hos patienter med nedsat nyrefunktion. Start med den laveste dosis og øg den gradvist, indtil den ønskede terapeutiske effekt er opnået.

Behandling af leversvigt

Lægemidlet er kontraindiceret i tilfælde af nedsat leverfunktion. Ved moderat nedsat leverfunktion ordineres lægemidlet med forsigtighed.

Til børn

Tabletterne bør ikke tages før det fyldte 18. år.

I alderdommen

Patienter over 65 år bør bruge Tizanidine med forsigtighed. Start med den laveste dosis og øg den gradvist.

Hvor mange gange om dagen skal man tage medicinen?

Tizanidin tages tre gange om dagen, afhængigt af den ordinerede dosis, 2 eller 4 mg. Nogle gange ordineres medicinen desuden om aftenen.

Hvornår begynder Tizanidin at virke?

Den maksimale blodkoncentration nås en time efter den første dosis.

Hvor mange dage skal behandlingen fortsætte?

Tizanidin-behandling kan vare en til to uger for spasmer og to måneder til et år for kroniske tilstande.

Hvad må man ikke spise under behandling med Tizanidin?

Der er ingen oplysninger om, hvilke særlige kostråd man bør følge. Det er ikke tilrådeligt at kombinere Tizanidin med alkohol for at undgå bivirkninger.

Før eller efter spisning

Lægemidlets farmakologiske egenskaber påvirkes ikke af samtidig spisning, så tabletterne kan tages uafhængigt af måltider.