Tenormin

Tenormin-dk

Aktivt stof: Atenolol

Dosering: 50 mg, 100 mg

Pris: €27,30 – €162,47

Hypertension (forhøjet blodtryk) er et reelt problem i vores tid. Sygdommen rammer et stort antal mennesker i alle aldre verden over, og antallet vokser fortsat katastrofalt år efter år. Mange mennesker er ikke engang klar over, at de lider af sygdommen, og i Danmark er dødsraten som følge af forhøjet blodtryk en af de ti hyppigste dødsårsager. Vi råder dig til at holde dit blodtryk under kontrol, men i mellemtiden er vi villige til at fortælle dig om et effektivt lægemiddel, der hedder Tenormin. Det bruges til at sænke forhøjet blodtryk og forebygge symptomer på angina pectoris.

Du kan købe dette lægemiddel i vores online apotek, du kan få lægemidlet uden recept til en god og utrolig fordelagtig pris, med hurtig levering og mulighed for at købe det uden recept!

Hvad er Tenormin, og hvordan påvirker det kroppen?

Tenormin, hvis aktive ingrediens er atenolol, er en kardioselektiv betablokker. Det sænker hjertefrekvensen og reducerer iltbehovet i hjertemusklen. Det har antiarytmiske, antianginale og hypotensive virkninger. Det bruges ofte sammen med andre lægemidler mod forhøjet blodtryk, såsom diuretika (vanddrivende tabletter), når brugen af et lægemiddel alene ikke er tilstrækkeligt til at kontrollere blodtrykket.

Indikationer

Tenormin er indiceret til behandling af:

  • forhøjet blodtryk
  • Koronar hjertesygdom (forebyggelse af anginaanfald).
  • Hjerterytmeforstyrrelser: Sinustakykardi, ventrikulære ekstrasystoler, forebyggelse af supraventrikulære takyarytmier;
  • akut myokardieinfarkt med stabile hæmodynamiske parametre.

Kontraindikationer for brug

Tenormin er kontraindiceret i tilfælde af individuel følsomhed over for atenolol og ethvert andet hjælpestof eller aktiv bestanddel af lægemidlet, udtalt bradykardi, sinusknudesvaghedssyndrom, sinoatrialt blok, akut hjertesvigt, choktilstande (herunder kardiogent shock), arteriel hypotension. Må ikke anvendes i tilfælde af kardiomegali, udtalte perifere kredsløbsforstyrrelser (Raynauds sygdom), angina pectoris. Må ikke tages under amning, graviditet og af børn under 18 år. Forsigtighed tilrådes hos personer med nyreinsufficiens, diabetes, astma.

Kontakt din læge, før du starter behandlingen.

Informer din læge om eventuelle medicinske tilstande og medicin, du tager. Dette vil hjælpe med at ordinere det passende og sikre behandlingsregime.

Bivirkninger

Svimmelhed, kvalme, opkastning, gastrointestinale forstyrrelser, synsforstyrrelser, søvnforstyrrelser, bradykardi, hypotension, muskeltræthed og allergiske reaktioner kan forekomme. Dette er ikke en komplet liste over mulige bivirkninger.

I tilfælde af bivirkninger skal du kontakte en læge.

Dosering og administration

Tabletterne skal tages oralt med rigeligt væske.
Før du anvender medicinen, skal du kontakte din læge. Din læge vil være i stand til at hjælpe dig med at bestemme den mest passende dosis for dig.

Standarddosis er 50 mg én gang. Hvis det er nødvendigt, og kun efter lægens råd, kan dosis øges til 100 mg én gang dagligt.

Stop ikke pludseligt med at tage denne medicin, da det kan forårsage abstinenssymptomer eller endda død. Nedsæt dosis under lægelig overvågning.