Rosuvastatin

Rosuvastatin-dk

Aktivt stof: Rosuvastatin

Dosering: 10 mg, 5 mg

Pris: €54,59 – €324,28

En stillesiddende livsstil, stillesiddende arbejde, mangel på tilstrækkelig motion, overvægt og fedme, rygning, overdrevent alkoholforbrug, arvelighed, hormonforstyrrelser, leversygdomme … Det er blot nogle af de årsager, der kan føre til et højt kolesteroltal i blodet og dermed alle de problemer, der følger med: udvikling af hjerte-kar-sygdomme, op til angina pectoris, myokardieinfarkt og slagtilfælde. Aterosklerose eller overbelastning af blodkarrene er faktisk den sygdom, der kan vente dig i mangel af rettidig behandling og føre til de førnævnte konsekvenser. Hvad skal du gøre, hvis du har højt kolesteroltal? Lyt til din læge, følg en særlig diæt, dyrk motion, og brug om nødvendigt medicin som et supplement.

I dag vil vi fortælle dig om Rosuvastatin, et utroligt populært lægemiddel i Danmark og over hele verden, som er i stand til at sænke niveauet af dårligt kolesterol og omvendt at hæve niveauet af godt kolesterol. I denne artikel vil vi svare detaljeret på de mest presserende spørgsmål om brugen af det, og du vil også finde ud af, hvor du kan købe dette lægemiddel til den bedst mulige pris og uden recept.

Hvor kan man købe Rosuvastatin i Danmark

Rosuvastatin er let at købe i Danmark og fås på recept fra apoteker. Hvis du vil passe ind i apotekernes åbningstider, stå i kø og opdage, at lægemidlet er udsolgt, er det din ret. Men vi er villige til at gøre dit liv mere bekvemt og spare dig tid og penge, som du med glæde vil bruge på dig selv. For at bestille et lægemiddel på vores hjemmeside skal du bare udfylde en online formular, og på ingen tid vil vores kompetente ledere kontakte dig for at afklare alle detaljerne i din ordre og sende den til modtageren med det samme.

Kan jeg købe Rosuvastatin uden recept?

Du kan købe Rosuvastatin på vores apotek. Vi giver dig mulighed for at købe stoffet uden recept, fordi vi mener, at stærke og varige relationer er baseret på tillid. Bestil lægemidlet med kun to klik, og du vil modtage det på kortest mulig tid på den adresse, du giver.

Overkommelig produktpris

Alle kan lide at gøre en god handel, uanset om det gælder et nyt tv eller medicin. På vores onlineapotek er der ingen tillæg på prisen, noget som almindelige apoteker ikke kan undgå, så du kan købe officielle lægemidler direkte fra producenterne til meget lave priser sammenlignet med gadeapoteker. Fordelen er indlysende.

Anonymitet

De fleste af vores kunder er bekymrede for anonymiteten og fortroligheden af deres køb. Vi tager os altid af dig og din tryghed. På bestillingsformularen kan du angive efterkrav. Det er sikkert, hurtigt og anonymt. Du vil også være tilfreds med leveringshastigheden, selv til de fjerneste hjørner af vores land.

Hvad er rosuvastatin?

Rosuvastatin er et fjerdegenerations lipidsænkende lægemiddel, der tilhører statin-gruppen. Det reducerer stigningen i koncentrationen af kolesterol med lav og meget lav densitet, total kolesterol, triglycerider og øger koncentrationen af lipoproteinkolesterol med høj densitet.

Indikationer

Lægemidlet anvendes som tillægsbehandling til non-farmakologisk behandling af hyperkolesterolæmi (primær, herunder heterozygot, homozygot eller blandet familiær hyperkolesterolæmi). Lægemidlet administreres også som profylakse af kardiovaskulære lidelser hos patienter, der skønnes at have en høj risiko for en første kardiovaskulær hændelse, som et supplement til korrektion af andre risikofaktorer.

Kontraindikationer for brug

Rosuvastatin er kontraindiceret hos personer med overfølsomhed over for rosuvastatin eller over for nogen af hjælpestofferne i lægemidlet. Derudover bør det ikke tages af patienter med aktiv leversygdom, herunder vedvarende forhøjelser af serumtransaminaser af ukendt ætiologi og enhver forhøjelse af serumtransaminaser til tre gange den øvre grænse for normal; patienter med svær nyrefunktion, myopati, graviditet eller amning og børn under 10 år.

Må ikke anvendes samtidig med ciclosporin.

Dosis på 40 mg er kontraindiceret hos patienter med myopati/rhabdomyolyse.

Før du starter behandlingen, skal du tale med din læge og informere ham/hende om alle dine sygdomme og allergier samt den medicin, du tager. Dette vil forhindre dig i at tage uforenelige lægemidler på samme tid, hvilket kan være farligt for dit helbred.

Bivirkninger

Bivirkninger har inkluderet hudkløe, udslæt, urticaria, astenisk syndrom, hoste, dyspnø, forstoppelse, kvalme, mavesmerter, diarré, gulsot, hepatitis, pancreatitis. Stevens-Johnsons syndrom, proteinuri, polyneuropati, hukommelsestab, asteni er også blevet rapporteret lejlighedsvis.

Myalgi, myopati, myositis, i sjældne tilfælde rhabdomyolyse (forekommer hos mindre end 4% af alle personer, der tager Rosuvastatin).
I tilfælde af bivirkninger skal du søge akut hjælp eller kontakte din læge.

Administrationsmåde og dosering

Tabletterne skal tages hele med vand når som helst, uafhængigt af måltider.

Rådfør dig altid med din læge før brug. Din læge vil ordinere et individuelt behandlingsregime og daglig dosis baseret på din diagnose, da du kan have brug for andre doser end dem, der anbefales nedenfor.

Den anbefalede startdosis er 5 eller 10 mg én gang dagligt.
Om nødvendigt kan dosis øges sekventielt efter tidligst 4 uger. På grund af den øgede risiko for bivirkninger, når man tager 40 mg Rosuvastatin, er det kun tilladt at øge dosis til 40 mg efter 4 ugers behandling hos patienter med svær hyperkolesterolæmi og høj risiko for kardiovaskulære komplikationer.

Ofte stillede spørgsmål om at tage Rosuvastatin

Følgende er de spørgsmål, der oftest stilles af patienter, før de tager Rosuvastatin.

Hvor mange gange om dagen skal man tage Rosuvastatin?

Lægemidlet tages normalt en gang om dagen. Statiner ordineres normalt om aftenen, da kolesterolbiosyntesen topper om natten, og de fleste statiner har en kort halveringstid.

Når lægemidlet virker

Den terapeutiske effekt opnås inden for en uge efter opstart af behandlingen, og 90% af den maksimale effekt opnås inden for 2 uger. Den maksimale effekt opnås normalt efter 4 uger og opretholdes derefter.

Hvor mange dage skal man tage medicinen?

Medicinen skal tages over en længere periode i nøje overensstemmelse med din læges anvisninger.

Hvad man ikke må spise, mens man tager Rosuvastatin

Grapefrugtjuice bør ikke drikkes: det tilbageholder medicinen i kroppen, øger statinindholdet i blodet og øger risikoen for bivirkninger. Undgå grapefrugt og forskellige citrushybrider. Følg også den diæt, din læge har ordineret, og begræns alkoholindtaget.

Den rigtige måde at tage medicinen på: Før eller efter måltiderne

Tabletterne skal tages uafhængigt af måltider.