Prazosin

Prazosin-dk

Aktivt stof: Prazosin

Dosering: 5 mg, 2,5 mg

Pris: €55.84 – €609.91

Generelt kan antihypertensive lægemidler også behandle sygdomme, der på den ene eller anden måde er relateret til vasokonstriktion eller “forurening” af kar eller afslapning af glat muskulatur. Emnet for dette materiale er Prazosin, en alfa-adrenoblokker, der ikke kun reducerer perifer vaskulær modstand og blodtryk, men også er fremragende til behandling af prostatahyperplasi, da det afslapper de glatte muskler i prostata og blærehalsen og dermed reducerer modstand og tryk i urinvejene. Læs mere om denne medicin nedenfor.

Hvis du er på udkig efter, hvor du kan købe lægemidlet, vil din indsats endelig blive belønnet, fordi kun de bedste priser, hurtig levering i hele Danmark og super-premium bestilling af lægemidlet uden recept venter dig på vores online apotek.

Hvad er Prazosin?

Prazosin er et superlægemiddel, der afslapper blodkarrene, så blodet kan strømme lettere gennem kroppen. Det bruges alene eller i kombination med andre lægemidler til at behandle forhøjet blodtryk og sænke kolesteroltallet (ved langtidsbrug).

Indikationer

Det bruges til behandling af forhøjet blodtryk, tidlig behandling af prostata adenom (kun i tilfælde af kombineret prostatahyperplasi og forhøjet blodtryk), Raynauds sygdom, angst og posttraumatisk stresslidelse.

Kontraindikationer for brug

Der er flere kontraindikationer for brugen af lægemidlet, såsom særlig følsomhed over for dets komponenter, graviditet og amning og alder under 12 år. Patienter med lever- eller nyreskader ordineres med forsigtighed og i reducerede doser.

Før du starter behandlingen, skal du informere din læge om alle dine medicinske tilstande og al medicin, du tager. Dette vil hjælpe med at ordinere et passende og sikkert behandlingsregime.

Bivirkninger

Som al anden medicin har Prazosin nogle bivirkninger, selvom det generelt er veltolereret. Nogle af bivirkningerne er hovedpine, kvalme, svimmelhed, døsighed, træthed eller svaghed, udslæt, nældefeber, kløe, rød og hævet hud med blærer eller afskalning. I tilfælde af symptomer som hvæsende vejrtrækning eller åndedrætsbesvær, trykken for halsen eller brystet, åndedrætsbesvær, synke- eller talebesvær, usædvanlig hæshed, hævelse af mund, ansigt, læber, tunge eller hals, brystsmerter, besvimelse, smertefuld og langvarig erektion, skal du straks søge læge.

Brugsanvisning og posologi

Medicinen er tilgængelig i tabletform til oral administration. Det tages normalt 2-3 gange om dagen med jævne mellemrum med den nødvendige mængde vand. Når du tager Prazosin for første gang, anbefales det at tage det, før du går i seng eller straks indtager en vandret stilling, da der er mulighed for alvorlig svimmelhed, selv til besvimelsespunktet.

Kontakt din læge, før du starter behandlingen. Lægen vil ordinere den nødvendige minimumsdosis og justere den i forhold til udviklingen i din tilstand.

Fortsæt med at tage medicinen, selv om du har det godt, og stop ikke med at tage Prazosin uden at konsultere din læge.