Prandin

Prandin-dk

Aktivt stof: Repaglinid

Dosering: 2 mg, 1 mg, 0,5 mg

Pris: €27.67 – €710.03

Har du et højt blodsukkerniveau? Gå til din læge med det samme. Det kan være et tegn på diabetes. Diabetes mellitus er en sygdom, der forårsager kronisk høje blodsukkerniveauer på grund af mangel på insulin. Konsekvenserne af sygdommen kan føre til metaboliske forstyrrelser, skader på blodkar, nervesystemet og andre organer. Ud over ikke-medicinske behandlinger ordineres der ofte medicin for at sænke blodsukkerniveauet og øge insulinproduktionen i blodet. Et af disse lægemidler er Prandin, som er et velkendt hypoglykæmisk lægemiddel i Danmark. Vi diskuterer det i vores materiale.

Vi anbefaler dig at købe det på vores onlineapotek, for her finder du kun kvalitetsprodukter fra officielle producenter til de bedste priser, hurtig levering til enhver region i landet og den unikke mulighed for at bestille medicin uden recept.

Hvad er Prandin?

Prandin er en effektiv behandling af type 2-diabetes, der hjælper med at kontrollere blodsukkerniveauet som en supplerende behandling sammen med en specifik hypoglykæmisk diæt og særlig motion. I nogle tilfælde bruges det også i kombination med anden diabetesmedicin.

Indikationer

Indikationen er behandling af type 2-diabetes mellitus, når en særlig diæt, motion og vægtreduktion ikke er tilstrækkelig. Oftest anvendes repaglinid (aktivt stof) som tillægsbehandling til metformin eller thiazolidindion i tilfælde, hvor tilfredsstillende glykæmisk kontrol ikke kan opnås med repaglinid, metformin eller thiazolidindion i monoterapi.

Kontraindikationer for brug

Som al anden medicin har Prandin klart definerede kontraindikationer for brug. Type 1-diabetes, diabetisk ketoacidose, diabetisk prækoma og diabetisk koma, svær lever- eller nyreinsufficiens, graviditet og amning betragtes som kontraindikationer for det aktive stof eller enhver anden komponent i produktet.

Informer din læge om alle medicinske tilstande og medicin, du tager. Dette vil hjælpe med at sikre, at uforenelige lægemidler ikke tages på samme tid.

Bivirkninger

Generelt tolereres lægemidlet godt af patienterne. De mest almindelige symptomer er diarré, forstoppelse, nysen, ondt i halsen, tilstoppet næse og ledsmerter. Allergiske reaktioner som hævelse af ansigt, læber, tunge eller hals og åndedrætsbesvær kan forekomme. Mindre hyppigt er kvalme og opkastning, takykardi, gullig hud, mørk urin, feber, forvirring, rødt eller lilla udslæt, der forårsager hævelse og afskalning, hypoglykæmi.

Brugsanvisning og dosering

Tabletterne skal tages 2 til 4 gange om dagen, 30 minutter før måltider, med den nødvendige mængde vand.

Kontakt en specialist før behandling; efter alle de nødvendige diagnostiske manipulationer vil han/hun være i stand til at stille en diagnose og ordinere den nødvendige dosering af medicinen. Bemærk venligst, at den individuelle dosis kan afvige fra den normalt anbefalede dosis.