Myambutol

Myambutol-dk

Aktivt stof: Ethambutol

Dosering: 800 mg, 600 mg, 400 mg

Pris: €28.42 – €204.61

Myambutol anvendes til behandling af tuberkulose og lungeinfektioner i kombination med andre lægemidler. Det aktive stof, ethambutol, har en bakteriostatisk virkning på typiske og atypiske mykobakterier i tuberkulose. På vores hjemmeside kan du købe Myambutol uden recept. Vi tilbyder kunderne de laveste danske priser på medicin, en kvalitetsgaranti og en god leveringsservice.

Hvad er Myambutol?

Myambutol-tabletter ordineres til behandling af lungeinfektioner og tuberkulose. Det fås i forskellige doseringer: 400 mg, 600 mg og 800 mg.

Produktet har en bakteriostatisk virkning mod Mycobacterium tuberculosis og stammer, der er resistente over for kanamycin, isoniazid og streptomycin. Ved penetration af mykobakterier forstyrrer ethambutol RNA-syntesen og metaboliseres fremragende.

Indikationer for Myambutol

Myambutol tabletter er indiceret til behandling af alle former og steder af tuberkulose og lungeinfektioner.

Dosering og anvendelse

Tabletterne indtages oralt med rigeligt vand. Behandlingsvarigheden er 9 måneder. Til voksne: start behandlingen med en enkelt dosis på 15 mg/kg/dag, fortsæt behandlingen med 20 mg/kg/dag. Dosis i starten af behandlingen kan øges til 30 mg/kg/dag, men ikke mere end 2 g.

Til børn fra 13 år: 15-25 mg/kg, men ikke mere end 1 g pr. dag.

Kontraindikationer

Må ikke ordineres i tilfælde af overfølsomhed over for indholdsstofferne, gigt, grå stær, inflammatorisk øjensygdom, synsnervebetændelse, nedsat nyrefunktion. Under graviditet bør lægemidlet kun anvendes med lægens tilladelse; i tilfælde af amning bør det seponeres i behandlingsperioden.

Bivirkninger

Mulige bivirkninger: svimmelhed, hovedpine, desorientering, hallucinationer, synsforstyrrelser, øget hoste, kvalme, opkastning, diarré, mavesmerter og allergiske reaktioner.