Midamor

Midamor-dk

Aktivt stof: Amiloride

Dosering: 45 mg

Pris: €29.10 – €115.22

Højt blodtryk har længe været et globalt problem, som i høj grad øger risikoen for koronar hjertesygdom, slagtilfælde, hjerte- og nyresvigt, og som ofte forårsager skader på blodkar og øjne. Blodtrykssænkende medicin tages for at sænke og stabilisere blodtrykket, ofte i kombination med diuretika. Et af disse er Midamor, et kaliumbesparende diuretikum. Selvom det er mildt virkende, har det en vanddrivende effekt, men mindre stærk end thiaziddiuretika, så det bruges oftest som en del af en kompleks terapi.

Du kan købe lægemidlet fra vores onlineapotek til de bedste priser og uden recept. Bare udfyld bestillingsformularen, og et par dage senere vil du modtage medicinen på ethvert posthus, selv i det fjerneste hjørne af Danmark.

Hvad er Midamor?

Midamor er handelsnavnet for det aktive stof Amiloride, som ofte bruges i kombinationsbehandling med andre diuretika for at øge deres vanddrivende effekt og reducere risikoen for hypokaliæmi (nedsat kaliumniveau i blodet). Det virker hovedsageligt i den distale del af nyretubuli (placeret i nyrens periferi), hvilket øger udskillelsen af natrium- og chloridioner og mindsker udskillelsen af kaliumioner.

Indikationer

Midamor anvendes som et diuretikum i tilfælde af hypertension og hjertesvigt.

Kontraindikationer for brug

Midamor har flere kontraindikationer for brug: overfølsomhed over for Amiloride eller andre præparater, nyresygdomme og hyperkaliæmi (øget mængde kalium i blodet). Må ikke anvendes under graviditet og amning.

Bivirkninger

Lægemidlet er generelt veltolereret af patienterne. I nogle tilfælde er der dog forekommet kvalme, opkastning, hovedpine og lavt blodtryk. I disse tilfælde anbefales det ikke at tage lægemidlet dagligt, men hver anden dag og i mindre doser, og at konsultere en læge. Hvis der opstår andre alvorlige bivirkninger, skal man straks kontakte en læge.

Indikationer for brug og dosering

Før du tager denne medicin, er det tilrådeligt at konsultere din læge, som vil bestemme den korrekte daglige dosis for dig.

Tabletterne skal tages i forbindelse med et måltid og med den nødvendige mængde vand. Medicinen tages normalt som en 5 mg tablet om dagen, som føjes til den sædvanlige dosis af et antihypertensivt middel eller et kaliumdiuretikum. Om nødvendigt kan dosis øges til 10 mg pr. dag. Virkningen starter 2 timer efter indtagelse og varer i op til 24 timer.