Micronase

Micronase-dk

Aktivt stof: Glyburid

Dosering: 5 mg, 2,5 mg

Pris: €29.32 – €88.08

Diabetes mellitus er den moderne verdens svøbe. I de seneste årtier er forekomsten af type 2-diabetes steget kraftigt på verdensplan på grund af livsstilsændringer, øget forbrug af fedtholdige og sukkerholdige fødevarer, mangel på fysisk aktivitet, konstant stress og andre risikofaktorer. Type 2-diabetes udvikles normalt hos mennesker over 40 år, men på det seneste diagnosticeres den i stigende grad hos yngre mennesker og endda hos børn. Den er karakteriseret ved insulinresistens (kroppens væv er ude af stand til at bruge insulin korrekt) og nedsat insulinproduktion i bugspytkirtlen, hvilket fører til forhøjede blodsukkerniveauer. På nuværende tidspunkt er der ingen universel kur mod diabetes, men det er muligt at holde sygdommen under kontrol med en sund livsstil, herunder en hypoglykæmisk diæt, særlig motion og kontrol af vægt og blodsukkerniveau samt specielle lægemidler som tungt artilleri.

Et af de lægemidler, der kan få dig i balance, er Micronase, et oralt hypoglykæmisk lægemiddel, der er meget udbredt i Danmark.

Nedenfor vil vi se på alle aspekter af brugen af dette lægemiddel. Hvis Micronase har været i dit medicinskab i nogen tid, og tiden er kommet til at købe en ny pakke af lægemidlet, skal du skynde dig at bestille det online på vores hjemmeside og nyde et behageligt køb til en lav pris og uden behov for en skriftlig recept fra din læge.

Hvad er Micronase?

Micronase er handelsnavnet for et lægemiddel, der også er kendt som glibenclamid. Det bruges til at behandle diabetes hos voksne. Det virker ved at sænke blodsukkerniveauet ved at stimulere bugspytkirtlen til at frigive insulin.

Indikationer

Den vigtigste indikation for brug af lægemidlet er behandling af type 2-diabetes.

Kontraindikationer

Lægemidlet har en række veldefinerede kontraindikationer og bør ikke anvendes i tilfælde af individuel følsomhed over for glibenclamid og andre hjælpestoffer i lægemidlet, allergi over for sulfonamid-antibiotika, type 1-diabetes, svær lever- og/eller nyreinsufficiens, diabetes mellitus, der ikke kontrolleres med diæt og motion, diabetisk prækoma eller diabetisk koma. Tag ikke medicinen under graviditet og amning, da glibenclamid kan krydse moderkagen og udskilles i modermælken.

Kun en kvalificeret læge kan afgøre, om Micronase er egnet til patienten og ordinere den korrekte dosis under hensyntagen til alle individuelle egenskaber og sygehistorie (sygdomme, allergier).

Bivirkninger

Medicinen kan forårsage nogle bivirkninger hos patienter. Nogle af dem kan være alvorlige, så det er vigtigt at være opmærksom på eventuelle usædvanlige symptomer og rapportere dem til lægen. De mest almindelige bivirkninger er: hovedpine, svimmelhed, angst, nervøsitet, irritabilitet, kulderystelser, takykardi, lavt blodtryk, hypoglykæmi.

Mere alvorlige bivirkninger er: allergiske reaktioner, hududslæt, kvalme, opkastning eller diarré, anæmi, overfølsomhed over for sollys og insulin.

Hvis der opstår bivirkninger under brugen af Micronase, skal du altid informere din læge.

Dosering og administration

Tabletterne tages normalt en eller to gange dagligt før et måltid med rigeligt vand. Doseringen kan justeres i henhold til individuelle behov og lægens anbefalinger. Det er vigtigt at tage Micronase i nøje overensstemmelse med din læges anvisninger og brugsanvisninger.