Metformin

Metformin-dk

Aktivt stof: Metformin

Dosering: 500 mg, 850 mg

Pris: €27.53 – €159.01

Type 2-diabetes mellitus er en farlig sygdom, der medfører risiko for slagtilfælde, myokardieinfarkt, neurologiske lidelser, koldbrand, synsnedsættelse og nyresygdom. Hvis en patient diagnosticeres med sygdommen, er det vigtigt med regelmæssig ernæringskontrol og medicin, der hjælper med at normalisere blodsukkerniveauet. Et af de mest almindeligt anvendte lægemidler ved type 2-diabetes er Metformin. Du kan købe Metformin til den laveste pris i Spanien, med levering overalt i landet, på vores onlineapotek. Hurtig levering, gode rabatter og muligheden for at købe uden recept er nogle af hovedårsagerne til, at mere end en million kunder vælger vores service.

Hvor kan man købe Metformin i Danmark

At bestille medicin online på vores online apotek er nemt, bekvemt og vil spare dig for en masse tid. På vores side kan du altid tjekke tilgængeligheden af de varer, du har brug for, og købe dem til en attraktiv pris.

Metformin uden recept online apotek

I vores online apotek kan du købe Metformin uden recept. Placer en ordre på webstedet, og medicinen vil blive sendt til dig så hurtigt som muligt.

Overkommelig produktpris

Apoteket på vores side tilbyder et bredt udvalg af medicin til en overkommelig pris. Vi har altid medicin af høj kvalitet, som du kan købe til lave priser og med hurtig levering.

Anonymitet

Det er vigtigt for vores kunder, at din bestilling er anonym og sikker, og det garanterer vi! For din bekvemmelighed er der mulighed for kontant ved levering og hurtig levering til et praktisk leveringssted i landet.

Hvad er Metformin

Metformin er et oralt hypoglykæmisk lægemiddel, der anvendes til behandling af diabetes. Det kommer i tabletform med doser på 500 mg og 850 mg. Metformin reducerer forhøjede blodsukkerniveauer, og dets virkning er uafhængig af bugspytkirtlens sekretoriske aktivitet. Lægemidlet ordineres til behandling af diabetes hos overvægtige mennesker. Kan metformin også bruges uden diabetes? Ja, det er effektivt til vægttab og også til vægttab hos postmenopausale kvinder. I begyndelsen af behandlingen er vægttabet mere aktivt, fordi stoffet accelererer metabolismen.

Indikationer

Metformin er indiceret til behandling af type 2-diabetes, især hos patienter med lipidmetabolismeforstyrrelser og fedme, når blodsukkerniveauet ikke kan reduceres med diæt og motion. Produktet anvendes også i kombination med insulin og sulfonylurinstofderivater.

Metformin Dosering og administration

Tabletterne tages oralt under eller efter måltiderne. En indledende dosis på 500-1000 mg dagligt, en tablet skal tages 2 eller 3 gange. Dosis øges gradvist, indtil der opnås en positiv effekt. Den maksimale daglige dosis er 2550 mg. Den terapeutiske virkning mærkes muligvis ikke med det samme, men efter to ugers behandling, så dosis bør ikke øges for meget.

Kontraindikationer

Metformin er ikke ordineret til patienter, der har:

 • Overfølsomhed over for indholdsstofferne i lægemidlet;
 • diabetisk koma
 • metabolisk acidose;
 • mælkesyreacidose;
 • hypoxisk tilstand;
 • akut og kronisk nyresvigt
 • leversvigt
 • kredsløbssvigt med vævshypoxi;
 • myokardieinfarkt;
 • respirationssvigt;
 • alvorlige forbrændinger;
 • kirurgi;
 • brug af jodholdige lægemidler;
 • alkoholisme;
 • smitsomme sygdomme;
 • graviditet og amning.

Bivirkninger

Behandlingen kan være ledsaget af bivirkninger: appetitløshed, metalsmag i munden, mavesmerter, kvalme, opkastning, diarré, acidose. For at reducere disse symptomer er det nødvendigt at tage lægemidlet sammen med måltider og at starte med de laveste daglige doser. Lejlighedsvis kan megaloblastisk anæmi forekomme ved længerevarende behandling. Meget sjældent ledsages brugen af metformin af mælkesyreacidose, hvis patienten har nyre-, lever-, respirations- og kredsløbssvigt.

Overdosering

Overdosering
Overdosering kan forårsage mælkesyreacidose, som skal behandles med infusionsterapi og i alvorlige tilfælde hæmodialyse.

Særlige indikationer

Under behandlingen skal patientens blod- og uringlukoseniveauer overvåges. Metformin bør seponeres i en kort periode, hvis der er behov for kirurgi eller jodholdige lægemidler.

Det skal bemærkes, at alkoholmisbrug, underernæring, hypoglykæmiske tilstande, arbejde med mekanisk udstyr og bilkørsel kan forekomme hos patienter, der behandles med Metformin og kombinationsbehandling med insulin.

Farmakologiske interaktioner

Den daglige dosis af metformin bør reduceres ved samtidig brug af probenecid, propranalol, rifampicin, sulfonamider, salicylater.

Cholesteramin, guar, orale præventionsmidler, diuretika, kortikosteroider, isoniazid, phenytoin, nikotinsyre, chlorpromazin, skjoldbruskkirtelhormoner, sympatomimetika reducerer lægemidlets virkning.

Hvor mange gange om dagen skal man tage Metformin?

Den daglige dosis er normalt opdelt i 2-3 doser.

Hvornår begynder lægemidlet at virke?

Lægemidlet begynder at virke 2-2,5 timer efter, at man har taget tabletterne. Den terapeutiske effekt kan nås 14 dage efter behandlingens start.

Hvor mange dage skal jeg tage Metformin?

Medicinen tages regelmæssigt i henhold til den individuelt valgte dosis.

Hvad må man ikke spise

Granatæble- og grapefrugtjuice, alkohol, hurtige kulhydrater og røgede fødevarer er uønskede.

Før eller efter måltider

Det anbefales at tage tabletterne sammen med eller efter et måltid for at undgå mælkesyreacidose.