Lisinopril

Lisinopril-dk

Aktivt stof: Lisinopril

Dosering: 2,5 mg, 5 mg, 10 mg, 20 mg

Pris: €36.17 – €205.42

Det anslås, at 1,3 milliarder mennesker på verdensplan lider af hypertension, dvs. forhøjet blodtryk. De fleste af disse mennesker er mellem 30 og 80 år gamle. Hvis du er blandt disse mennesker, vil du uden tvivl have gavn af Lisinopril, som længe har været et gennemprøvet lægemiddel, ikke kun i Danmark, men over hele verden. Et lægemiddel, der sænker blodtrykket og udvider arterierne mere end venerne. Skynd dig at læse om dette lægemiddel: dets virkninger, indikationer for brug og bivirkninger under brug.

Hvis du har taget dette lægemiddel i lang tid og kender den krævede dosis, er det nu tid til at købe en ny pakke af lægemidlet direkte på vores hjemmeside. En fordelagtig pris, hurtig levering i enhver region i Danmark, opmærksomhed og pleje af vores kvalificerede personale og muligheden for at bestille lægemidlet uden recept: er dette ikke formlen for et perfekt køb?

Hvad er Lisinopril, og hvordan påvirker det kroppen?

Lisinopril er en angiotensinkonverterende enzymhæmmer. Det reducerer den totale perifere vaskulære modstand, blodtryk, preload, pulmonalt kapillærtryk, øger minutblodvolumen og myokardiets træningstolerance hos patienter med kronisk hjertesvigt. Lægemidlet begynder at virke efter 1 time, den maksimale effekt bestemmes efter 6-7 timer, og virkningen varer i 24 timer.

Indikationer

Lisinopril er indiceret til følgende sygdomme og tilstande:

  • til behandling og forebyggelse af forhøjet blodtryk (hypertension, HTN);
  • til behandling af hjertesvigt
  • under akut myokardieinfarkt (i de første 24 timer, som en del af kombinationsbehandling)
  • til behandling af nyresygdomme forårsaget af type II diabetes mellitus hos hypertensive patienter.
  • Hos diabetespatienter hjælper Lisinopril med at forhindre progression af nyresygdom og reducerer proteinuri.

Kontraindikationer for brug

Men uanset hvor vidunderligt stoffet er, har det altid mindst nogle kontraindikationer for brug. Disse er overfølsomhed over for lisinopril eller andre komponenter i lægemidlet, angioødem, også på grund af brug af ACE-hæmmere, arveligt eller idiopatisk angioødem, graviditet og amning og alder under 18 år.

Hvad er bivirkningerne ved Lisinopril?

I nogle tilfælde forårsager lægemidlet følgende bivirkninger: tør hoste, Quinckes ødem, nedsat blodtryk, hovedpine, ekstrem træthed, kvalme, diarré, hududslæt, ændret smag, brystsmerter, neutropeni, agranulocytose, pancreatitis, proteinuri, hyperkaliæmi.

Hvis du oplever nogen af bivirkningerne, skal du kontakte din læge.

Dosering og administration

Lisinopril skal tages oralt en gang dagligt på omtrent samme tidspunkt af dagen, uanset måltider.

Den individuelle dosis kan kun bestemmes af din læge efter diagnose. Den svarer muligvis ikke til de anbefalede doser, der er beskrevet nedenfor.

Ved behandling af forhøjet blodtryk er den anbefalede startdosis 10 mg én gang dagligt, mens den sædvanlige dosis ved langtidsbrug er 20 mg én gang dagligt.