Dutas

Dutas-dk

Aktivt stof: Dutasterid

Dosering: 0,5 mg

Pris: €19,13 – €384,83

Mange års forskning i prostataadenom har ført forskerne til den konklusion, at sygdommen er aldersrelateret: Jo ældre en mand er, desto større er risikoen for at udvikle sygdommen. Mellem 41 og 50 år diagnosticeres ca. 20 % af mændene med prostataadenom, mellem 51 og 60 år 50 %, mellem 60 og 80 år 60 % og over 80 år 80-90 %. Skræmmende tal? I virkeligheden er halvdelen af kampen allerede vundet, når sygdommen opdages og behandles med det samme. Et stort antal mænd har haft gavn af medicinering uden kirurgi. Mange mænd i Danmark er taknemmelige for Dutas, en medicin, der kan reducere størrelsen af prostata og reducere symptomerne forbundet med en forstørret prostata. Du kan læse mere om lægemidlet i vores materiale, og det er nemt at købe det på vores hjemmeside. Du vil ikke blive bedt om en recept for at købe medicinen, men du vil være tilfreds med den opmærksomme holdning fra vores kompetente specialister samt den lave pris og hurtige levering til enhver del af landet.

Hvad er Dutas?

Dutas er et effektivt lægemiddel, der indeholder to 5-alfa-reduktasehæmmere: dutasterid (0,5 mg) og dets isomer kaldet 6-alfa-reduktase. Det bruges til behandling af forstørret prostata (benign prostatahyperplasi) hos mænd og kan også bruges til behandling af androgen alopeci (skaldethed hos mænd), fordi det blokerer omdannelsen af testosteron til dihydrotestosteron. Det kan hjælpe med at reducere hårtab og stimulere ny hårvækst.

Indikationer for brug

Indikationer er monoterapi eller kompleks terapi og forebyggelse af progression af godartet prostatahyperplasi ved at reducere prostatastørrelsen, forbedre vandladningen, reducere risikoen for akut urinretention og behovet for kirurgisk indgreb.

Kontraindikationer for brug

Kontraindikationer: Overfølsomhed over for det aktive stof eller enhver anden bestanddel af lægemidlet, mistanke om prostatacancer, lever- eller nyresygdom. Lægemidlet er kontraindiceret til kvinder og børn, da det kan forårsage alvorlige bivirkninger, herunder medfødte abnormiteter hos spædbørn. Rådfør dig med en specialist, før du tager Dutas for at undgå at tage uforenelig medicin.

Bivirkninger

Bivirkninger kan omfatte nedsat libido, erektil dysfunktion, nedsat sædvolumen og ændringer i testresultater for prostataspecifikt antigen for prostatakræft. Derudover kan nogle patienter opleve allergiske reaktioner. I tilfælde af bivirkninger, især alvorlige, bør man straks søge lægehjælp.

Metoder til brug og dosering

Konsulter din læge, før du starter behandlingen, og gennemgå alle nødvendige diagnostiske foranstaltninger.
Tabletterne skal tages oralt med en hastighed på 1 enhed (0,5 mg) om dagen, uafhængigt af måltider. Behandlingen kan vare flere måneder, afhængigt af hvor hurtigt den ønskede effekt opnås.