Clozaril

Clozaril-dk

Aktivt stof: Clozapin

Dosering: 100 mg, 50 mg, 25 mg

Pris: €28.24 – €107.04

Skizofreni er en psykisk lidelse, der er karakteriseret ved en forstyrrelse af følelsesmæssige reaktioner og tankeprocesser. Er skizofreni farligt? Skizofreni forårsager psykose og påvirker alle områder af livet negativt; personen er ude af stand til at kontrollere sine følelser og handlinger. Neuroleptikummet Clozaril bruges til at behandle skizofreni. Du kan købe Clozaril og andre lægemidler fra vores online apotek til den laveste pris i Danmark. Hvad er fordelene ved at handle hos os? Din ordre vil blive afsendt så hurtigt som muligt, du kan afhente den et hvilket som helst sted uden recept, og prisen nedsættes, hvis du køber mere end 2 enheder.

Hvad er Clozaril?

Clozaril er et neuroleptikum, der har beroligende og antipsykotiske virkninger og ikke forårsager depression. Det fås som tabletter på 25 mg, 50 mg og 100 mg.

Indikationer for brug af Clozaril

Det er indiceret til patienter, der er resistente over for standard neuroleptikabehandling, til patienter med risiko for selvmordsadfærd og til psykotiske lidelser ved Parkinsons sygdom.

Dosering og administration

Startdosis bør være mindst 12,5 mg en eller to gange dagligt, efterfulgt af 25 mg. Hvis dosis tolereres godt af patienten, øges dosis gradvist til 25-50 mg dagligt med det formål at nå en daglig dosis på 300 mg i løbet af 2-3 uger. Dosis skal øges gradvist, en eller to gange om ugen. Dosis reduceres også gradvist. Den maksimale dosis kan nå op på 600 mg dagligt eller 900 mg. Behandlingen bør fortsættes i mindst 6 måneder.

Geriatrisk brug: Start behandlingen med en lav dosis på 12,5 mg den første dag, og øg derefter de daglige doser op til maksimalt 25 mg.

Kontraindikationer

Overfølsomhed over for clozapin, granulocytopeni, agranulocytose på grund af kemoterapi, epilepsi, alkoholiske og andre toksiske psykoser, myocarditis, alvorlig hjerte- eller nyresygdom, gulsot, leversygdom, paralytisk ileus, samtidig brug med depotneuroleptika, vaskulær kollaps eller depression af centralnervesystemet.

Bivirkninger

Mulig udvikling af eosinofili, døsighed, svimmelhed, hovedpine, kvalme, opkastning, udvikling af tremor, akatisi, takykardi, ortostatisk hypotension, synkope, hypertension, udvikling af arytmi, myokarditis, forstoppelse, øget kropsvægt, urininkontinens og urinretention.