Clindamycin

Clindamycin-dk

Aktivt stof: Clindamycin

Dosering: 300 mg, 150 mg

Pris: €35.04 – €270.79

Clindamycin er et antibiotikum, der bruges til at behandle mange bakterielle infektioner: hud og blødt væv, knogler og led, luftveje, kønsorganer og andre infektioner. Antibiotika kan også bruges som en del af en kompleks behandling, men kun på lægens anbefaling. De ordineres afhængigt af symptomerne, sygdommens sværhedsgrad og den medicin, der tages.

Du kan købe Clindamycin til de laveste priser i Danmark på vores online apotek – hurtig levering i hele landet, mulighed for at købe medicin uden recept og god service til vores kunder!

Hvor kan man købe Clindamycin i Danmark

Vi tilbyder vores kunder en fantastisk mulighed for ikke at spilde tid og bestille medicin online på vores online apotek. Dette gør det meget lettere at købe den rigtige medicin og starte behandlingen så hurtigt som muligt.

Medicin uden recept fra et onlineapotek

For at få håndkøbsmedicin skal du blot udfylde en online bestillingsformular; hvis det er nødvendigt, vil du blive konsulteret, og din ordre vil blive leveret til dig så hurtigt som muligt.

Overkommelige priser på medicin

Prisen på medicin på vores hjemmeside er meget mere fordelagtig end på apoteket, så når du køber en medicin fra os, vil du se, hvor billig den er, men ikke ringere i kvalitet.

Anonymitet

Din ordre vil helt sikkert være anonym og sikker; vi har sørget for, at du ikke behøver at bekymre dig om sikkerheden af dine data, og at du kan købe varerne kontant ved levering. En anden stor fordel vil være den hurtige levering til ethvert hjørne af Danmark.

Hvad er Clindamycin?

Clindamycin er en antibakteriel kapsel, der ordineres til behandling af forskellige infektioner i kroppen. Den vigtigste aktive ingrediens, clindamycinhydrochlorid, er aktiv mod bakterier, der forårsager infektioner i de nedre luftveje, hud, øre, hals, næse, urinveje osv. Findes i doser på 150 mg og 300 mg, og dosis vælges i forhold til sygdommens sværhedsgrad, alder og den medicin (herunder generiske lægemidler), patienten tager. Lægemidlet bruges ikke til infektioner forårsaget af vira, meningitis.

Indikationer for brug

Clindamycin er indiceret til bakterielle infektioner i knogler og led, hud og blødt væv, nedre luftveje, bækken- og abdominalområdet, skarlagensfeber og genitale infektioner samt infektioner i tænder og kæber. Clindamycin bruges nogle gange til at behandle bakterielle infektioner som et alternativ til penicillinpræparater, hvis patienten er allergisk over for penicillin.

Dosering og brug af Clindamycin

Clindamycin-kapsler skal tages med rigeligt vand. Den daglige dosis er opdelt i 4 doser. Afhængigt af sygdommens sværhedsgrad ordineres voksne og børn over 14 år 0,6 til 1,8 g pr. dag (4 til 12 kapsler á 150 mg). For patienter med lever- eller nyresygdom reduceres dosis af clindamycin ikke ved at tage en kapsel hver 8. time, men det er vigtigt at overvåge patientens tilstand.

Til børn under 14 år ordineres clindamycin i en dosis på 8-25 mg per kilo kropsvægt:

  • 20 kg – 450 mg;
  • 30 kg – 600-750 mg;
  • 40 kg – 600-900 mg;
  • 50 kg – 600-1200 mg.

Den daglige dosis skal opdeles i 3-4 doser, og drikkeregimet skal følges under behandlingen.

Overdosering

Der er ikke observeret tilfælde af overdosering, men maveskylning er påkrævet, hvis det er nødvendigt; der findes ingen data om en modgift.

Kontraindikationer for administration af Clindamycin

Kapslerne må ikke anvendes til patienter med overfølsomhed over for clindamycin, lincomycin eller andre af lægemidlets indholdsstoffer. Clindamycin er heller ikke ordineret i tilfælde af meningitis og hos børn under seks år.
Forsigtighed tilrådes, når lægemidlet ordineres i følgende tilfælde:

  • lever- og nyresygdomme
  • gastrointestinale sygdomme;
  • atopi;
  • astma;
  • allergiske reaktioner.

Clindamycin anvendes ikke til behandling af virale luftvejsinfektioner og i tilfælde af galactoseintolerance, lactasemangel eller nedsat glucose-galactoseabsorptionssyndrom.

Bivirkninger

Følgende mulige bivirkninger er blevet rapporteret under kliniske studier: pseudomembranøs colitis, vaginale infektioner, feber, døsighed, hovedpine og svimmelhed, stomatitis, diarré, kvalme, opkastning, mavesmerter, urticaria, dermatitis, ødem, nyre- og leverdysfunktion, svampeinfektioner, allergiske reaktioner. Hvis du pludselig bemærker disse eller andre ubehagelige symptomer og føler dig utilpas, skal du stoppe med at tage produktet og informere din læge.

Særlige oplysninger

Under graviditet skal de forventede fordele ved clindamycinbehandling altid afvejes mod risiciene, da lægemidlet krydser moderkagen. Clindamycin anbefales ikke under amning.

Der er ingen effekter på fertiliteten eller på evnen til at køre bil eller bruge maskiner. I tilfælde af ubehag eller alarmerende symptomer anbefales det dog ikke at køre bil og at konsultere en læge.

Clindamycins forenelighed med andre lægemidler

Clindamycin kan øge virkningen af muskelafslappende midler og bør derfor anvendes med forsigtighed.

Clindamycins forenelighed med orale præventionsmidler er ikke blevet undersøgt, så der bør anvendes yderligere præventionsmetoder under behandlingen.

Clindamycin tabletter eller gel

Clindamycin findes i flere doseringsformer: gel til udvortes brug, kapsler, lokal opløsning, injektionsvæske, vaginal creme og vaginale suppositorier.

Clindamycin gel bruges til topisk behandling af akne, mens kapslernes virkefelt er meget bredere, og de ordineres til infektioner i forskellige organer. Før behandling er det derfor altid nødvendigt at konsultere en specialist om clindamycinbehandling og sygdommens symptomer for at identificere den mest effektive behandling.