Cleocin

Cleocin-dk

Aktivt stof: Clindamycin

Dosering: 150 mg

Pris: €75.54 – €299.15

Cleocin er et antibiotikum, som længe har været kendt i Danmark for sin antibakterielle virkning. Det bruges i dermatologi, gynækologi, almen kirurgi og også i veterinærmedicin. Nedenfor vil vi undersøge i detaljer, til hvem og i hvilke tilfælde dette lægemiddel skal administreres, og hvad der er kontraindikationerne for dets anvendelse.

Du kan købe denne medicin på vores hjemmeside til den bedste pris. Ja, vi stoler så meget på vores kunder, at vi giver dem mulighed for at købe lægemidlet uden recept. Bestil Cleocin i vores online apotek, og om et par dage vil du modtage det direkte i dine hænder, uanset din placering i landet.

Hvad Cleocin er, og hvad det bruges til

Cleocin er et effektivt antibiotikum, der tilhører lincosamid-gruppen, har et bredt virkningsspektrum, og dets aktive stof er clindamycin. Det er meget effektivt til behandling af øre-, næse- og halsinfektioner, visse vaginale infektioner, peritonitis, bylder, inficerede sår og abscesser. Det er dog tilrådeligt at udføre et antibiogram, før behandlingen påbegyndes, for at kontrollere effektiviteten i netop dit tilfælde.

Indikationer for brug af Cleocin

Lægemidlet bruges aktivt til infektioner i luftvejene, hud, knogler og blødt væv, mundhule, knogler, bækkenorganer, kvindelige reproduktive organer, peritonitis, skarlagensfeber, bakteriel vaginose, acne.

Kontraindikationer for lægemidlet

Det er kontraindiceret hos personer med overfølsomhed over for lægemidler, der indeholder clindamycin, i tilfælde af ulcerøs colitis, enteritis, atopi, dermatitis, eksem, hudlæsioner (sår, forbrændinger), under graviditet og amning og under 12 år.

Det skal bemærkes, at pålideligheden af den svangerskabsforebyggende virkning af orale præventionsmidler er tvivlsom ved samtidig brug af Cleocin. Det er derfor nødvendigt at bruge andre præventionsmetoder under behandling med Cleocin.

Husk også at konsultere din læge og informere ham/hende om eventuelle sygdomme, allergier eller medicin, du tager. Dette vil hjælpe med at ordinere det korrekte regime og varighed af behandlingen og til at bestemme den bedste dosis medicin til patienten.

Bivirkninger

Generelt tolereres lægemidlet ret godt af patienterne. Nogle mennesker, der har taget Cleocin, har dog oplevet bivirkninger som svie, kløe, tørhed, erytem og skældannelse. Meget sjældnere er diarré, blodig diarré og colitis, mavesmerter og gastrointestinale lidelser og folliculitis.

Hvis du oplever nogen af ovenstående effekter, bør du stoppe med at bruge medicinen og konsultere en specialist.

Dosering og administration

Tabletterne skal indtages oralt med rigeligt vand.
Dosis og administrationsmetode kan besluttes af den behandlende læge afhængigt af infektionens sværhedsgrad, patientens tilstand og følsomheden af de mikroorganismer, der er ansvarlige for sygdommen.

Hos voksne ordineres normalt en dosis på 150-300 mg hver 6. time. Ved alvorlige infektioner 16-20 mg/kg kropsvægt pr. dag, fordelt på 3 eller 4 doser.

Behandlingens varighed bestemmes på individuel basis. Ved alvorlige infektioner varer behandlingen længere end 10 dage.