Citalopram

Citalopram-dk

Aktivt stof: Citalopram

Dosering: 20 mg, 40 mg

Pris: €39.96 – €158.25

Tidlig diagnosticering af depression og passende farmakologisk behandling kan hjælpe med at kontrollere sygdommen og leve et fuldt liv. Antidepressiva, hvoraf Citalopram er et af dem, er nødvendige for at stabilisere den psyko-emotionelle tilstand. Citalopram bruges til at behandle forskellige lidelser og depressioner. Du kan købe Citalopram og anden medicin med kvalitetsgaranti på vores onlineapotek. Hurtig levering i hele Danmark, de laveste priser og mulighed for at købe medicin uden recept til vores kunder!

Hvor kan man købe Citalopram i Danmark

At bestille medicin online sparer tid og penge. På vores hjemmeside har du mulighed for at købe kvalitetsmedicin på en meget enkel måde: udfyld en bestillingsformular, og vi sender dig medicinen så hurtigt som muligt.

Citalopram uden recept på et onlineapotek

Vi stoler på vores kunder, så du kan få den rigtige medicin uden recept. Konsulter en specialist, læg en ordre på vores hjemmeside og modtag den på et praktisk distributionssted.

Praktisk pris

Prisen på apoteket er markant anderledes end vores, og du kan altid finde ud af, om lægemidlet er tilgængeligt og mulige rabatter fra dit hjem. Muligheden for at købe den medicin, du har brug for, til en lav pris – det er godt for dit budget, og vi garanterer medicin af høj kvalitet!

Anonymitet

Mere end en million kunder sætter pris på vores service, fordi vi altid sender en ordre anonymt og sikkert. Du kan altid bestille pr. efterkrav og betale, når du modtager din medicin. Vores leveringsservice er også hurtig, så du kan starte din behandling så hurtigt som muligt.

Hvad er Citalopram?

Citalopram er et antidepressivt middel, der ordineres til behandling af depression af forskellig oprindelse og type, panikangst og obsessiv-kompulsiv lidelse. Det fås i tabletform i doser på 20 mg og 40 mg. Den vigtigste aktive ingrediens er citalopram, en potent serotonin-genoptagelseshæmmer.

Indikationer for brug af Citalopram

Citalopram er indiceret til behandling af depression af forskellige ætiologier, obsessiv-kompulsiv lidelse og panikforstyrrelse.

Dosering og administrationsmetode for Citalopram

Tabletterne skal tages én gang dagligt på et hvilket som helst tidspunkt, uafhængigt af måltider. Indledende behandling til voksne patienter: 20 mg én gang dagligt. Afhængig af sygdommens sværhedsgrad kan dosis øges op til 60 mg dagligt. Effekten af lægemidlet observeres efter 2-4 uger. Efter bedring skal Citalopram tages i op til seks måneder for at forhindre tilbagefald. Hvis patienten har tilbagevendende depressioner, kan vedligeholdelsesbehandlingen fortsættes i flere år for at forhindre yderligere episoder af lidelsen.

Ved panikangst: en daglig dosis på 10 mg en gang dagligt ordineres til voksne, efter den første uges behandling øges den daglige dosis til 20 mg, hvorefter den kan øges til 60 mg. Hvis en person oplever en stigning i symptomer på lidelsen under den indledende behandling, reduceres dosis til et minimum. Effektiv behandling opnås efter 3 måneders behandling med citalopram.

Obsessiv-kompulsiv lidelse: den indledende daglige dosis er 20 mg, som kan øges til 60 mg.

Hos ældre: Den anbefalede dosis er 20 mg dagligt, som kan øges til 40 mg dagligt, afhængigt af sygdommens sværhedsgrad.

Hos patienter med nedsat leverfunktion bør dosis reduceres til den laveste daglige dosis.

Særlige indikationer

Der er begrænset erfaring med citalopram under graviditet og amning; stoffet har en tendens til at gå over i modermælken. Medicinsk behandling er ikke indiceret til børn under 18 år; undersøgelser har vist en risiko for selvmordsadfærd, aggression og vrede hos børn.

Citalopram reducerer ikke psykomotorisk aktivitet eller intellektuel funktion, men det reducerer opmærksomheden.

Patienten skal overvåges nøje under behandlingen, da der er en øget risiko for selvmordstanker og selvmordsforsøg under depression. Risikoen for selvmord kan øges i de tidlige stadier af bedring, så omhyggelig overvågning af personens adfærd er nødvendig.

Kontraindikationer

Må ikke ordineres i tilfælde af overfølsomhed over for citalopram eller andre komponenter i lægemidlet, samtidige MAO-hæmmere og inden for to uger efter seponering, under behandling med pimozid, tilstande med tegn på serotonergisk syndrom.

Bivirkninger

Følgende bivirkninger kan forekomme søvnløshed, døsighed, kvalme, øget træthed, trombocytopeni, overfølsomhed, nedsat eller øget appetit, hyponatriæmi, angst, nervøsitet, forvirring, anorgasmi, nedsat libido, aggressivitet, selvmordstanker, panikanfald, tremor, paræstesi, kramper, mydriasis, tinnitus, takykardi, bradykardi, gaben, kløe, hududslæt, alopeci, ødemer, vægtændringer, ændringer i leverfunktionen.

Hvor mange gange om dagen skal man tage Citalopram?

Citalopram-tabletter skal tages én gang om dagen, uafhængigt af måltider.

Hvornår begynder Citalopram at virke?

De antidepressive virkninger begynder at udvikle sig 2-4 uger efter, at behandlingen med citalopram er startet.

Hvor mange dage skal du tage tabletterne?

Efter bedring tages citalopram i yderligere 6 måneder for at forhindre tilbagefald. I tilfælde af tilbagevendende depressioner kan vedligeholdelsesbehandlingen fortsætte i flere år.

Hvad man ikke må spise under behandlingen

Under antidepressiv behandling tilrådes det at reducere forbruget af fødevarer, der indeholder tyramin (ost, yoghurt, creme fraiche, chokolade og bananer) for at undgå risikoen for forhøjet blodtryk. Alkoholiske drikke bør ikke indtages under behandlingen.

Før eller efter et måltid

Citalopram kan tages uafhængigt af måltider.