Celexa

Celexa-dk

Aktivt stof: Citalopram

Dosering: 10 mg, 20 mg, 40 mg

Pris: €32.93 – €454.31

Celexa (citalopram) er en selektiv serotonin-genoptagelseshæmmer, der anvendes til behandling af depression. Du kan købe Celexa og andre håndkøbslægemidler på vores online apotek – hurtig levering i hele Danmark, lave priser og kvalitetsgaranti til vores kunder!

Hvad er Celexa?

Celexa er et antidepressivt middel, en selektiv serotonin-genoptagelseshæmmer, der normaliserer serotoninniveauet i hjernen og bruges til behandling af depression og øget angst. Det fås i tabletter på 10 mg, 20 mg og 40 mg.

Indikationer

Celexa ordineres til behandling af depression af forskellig oprindelse og obsessive-kompulsive lidelser.

Brugsanvisning og dosering

Behandling med Celexa citalopram bør påbegyndes med 20 mg, en gang dagligt, uden at tygge tabletten og tages hel med vand. Lægemidlet kan tages uafhængigt af måltider. Afhængigt af symptomerne og effekten af den dosis, der tages, kan den øges til 60 mg dagligt.

Hos ældre patienter ordineres 20 mg med det samme, som derefter kan øges til 40 mg. Hos patienter med nyreinsufficiens ordineres en daglig minimumsdosis på 20 mg.

Kontraindikationer

Må ikke ordineres i tilfælde af overfølsomhed over for citalopram, behandling med MAO-hæmmere (citalopram skal tages mindst to uger efter indtagelse af hæmmere).

Bivirkninger

Bivirkningerne er generelt milde og kan forekomme i løbet af de første par uger af behandlingen. De omfatter mundtørhed, døsighed, kvalme, rysten, øget svedtendens, bradykardi. Symptomerne forsvinder uden afbrydelse, men hvis der opstår en manisk episode, skal behandlingen afbrydes.