Bactrim

Bactrim-dk

Aktivt stof: Trimethoprim, Sulfamethoxazol

Dosering: 960 mg, 480 mg

Pris: €33.85 – €163.66

Kombinationen af sulfamethoxazol og trimethoprim er aktiv mod forskellige bakterier og svampe. Kombinationen af disse stoffer fører til maksimal antibakteriel aktivitet (ofte bakteriedræbende). Et af de lægemidler, der indeholder en kombination af sulfamethoxazol og trimethoprim, er Bactrim forte. Det bruges til at behandle øreinfektioner og infektioner i luftvejene og urinvejene.

Du kan købe Bactrim forte og andre lægemidler fra vores onlineapotek ved at udfylde en simpel bestillingsformular. Vi er klar til at sende håndkøbsmedicin til ethvert hjørne af Danmark, og vores kunder vil også være tilfredse med de laveste priser blandt andre apoteker.

Hvor kan man købe i Danmark

Vores online apotek giver dig mulighed for at købe Bactrim forte uden problemer. Hvordan bestiller man? Bare udfyld en online ordreformular, så sender vi dig din ordre så hurtigt som muligt.

Medicinen uden recept på et onlineapotek

Ingen grund til at vente i kø, du kan bestille al den medicin, du har brug for, fra vores online apotek og modtage den meget hurtigt uden recept.

Overkommelig produktpris

Du kan købe Bactrim forte til en lav pris ved at udfylde den enkle online ordreformular på vores hjemmeside. Du vil blive glædeligt overrasket over, at du kan købe det til en lavere pris end på apoteket og starte behandlingen så hurtigt som muligt.

Anonymitet

For kunderne er det ofte vigtigt, at ordren er anonym, vi videregiver ikke kundeoplysninger, hvilke produkter der er indeholdt i din ordre på distributionskontoret, vil ingen vide. Dit køb vil være helt sikkert for dig, og du kan altid vælge hurtig kontant ved levering.

Hvad er Bactrim Forte

Bactrim forte er et syntetisk antibakterielt middel, der anvendes til behandling af øre-, luftvejs- og urinvejsinfektioner. Kombinationen af sulfamethoxazol og trimethoprim er aktiv mod Gram-positive og Gram-negative bakterier, protozo-bakterierne Cystoisospora og Cyclospora spp og svampen Pneumocystis jirovecii.

Indikationer for brug af Bactrim Forte

Bactrim anvendes til behandling af infektioner:

  • Åndedrætsorganer: kronisk bronkitis, mellemørebetændelse, primær og sekundær lungebetændelse;
  • Urogenitalt system: blærebetændelse, gonokok urethritis, urinvejsinfektioner;
  • Gastrointestinal: tyfus, paratyfus, shigellose, rejsediarré, kolera;
  • Andre bakterielle infektioner: osteomyelitis, nocardiose, brucellose, actinomycetoma, blastomycosis, toxoplasmosis.

Dosering af Bactrim Forte

Det anbefales at tage Bactrim Forte efter et måltid med rigeligt vand.

Voksne og børn over 12 år: 1 tablet to gange dagligt; den mindste daglige dosis er ½ tablet to gange dagligt, og den maksimale daglige dosis er 1,5 tablet to gange dagligt.
Behandlingen bør vare mindst 5 dage, eller indtil tilstanden forbedres, og der ikke observeres symptomer i to dage.

Særlige forhold ved anvendelse

Patienter med nedsat nyrefunktion bør have regelmæssige urinprøver, og nyrefunktionen bør overvåges. Patienter med bronkial astma og allergiske reaktioner bør behandles med forsigtighed. Hos ældre patienter bør behandlingen være så kort som mulig, da der kan opstå hæmatologiske forstyrrelser i tilfælde af folinsyremangel.

Behandlingen bør understøttes af en passende diæt og diurese. Det er vigtigt at opretholde kroppens vandbalance og drikke rigeligt med rent vand.

Kontraindikationer

Bactrim forte anbefales ikke til behandling af leverparenkymskader, svær nyreinsufficiens, overfølsomhed over for lægemidlets komponenter, folinsyremangel, graviditet og amning. Samtidig brug med dofetilid er forbudt, såvel som hos for tidligt fødte og for tidligt fødte børn i de første 6 uger af livet.

Bivirkninger

De vigtigste bivirkninger ved at tage Bactrim forte er: allergiske reaktioner (feber, hævelse, urticaria, dermatitis, lupus), tarmforstyrrelser, leukopeni, anæmi, mykose, hypoglykæmi, søvnløshed, øget træthed i kroppen, depression, apati, kramper, ataksi, hovedpine, kvalme og opkastning, stomatitis, glossitis, diarré.

Ofte stillede spørgsmål

Hvis Bactrim tages i en længere periode, er det nødvendigt med regelmæssige blodprøver og overvågning af nyre- og urinvejsfunktion og risikoen for svampeinfektioner. Patienterne bør sørge for tilstrækkelig væskeindtagelse og urinproduktion.

Bactrim forte anvendes med forsigtighed i tilfælde af sygdom i skjoldbruskkirtlen og porfyri. Kvinder, der tager p-piller, bør bruge et ekstra præventionsmiddel, da indtagelse af antibiotika kan reducere dets effektivitet.

At tage Bactrim forte påvirker ikke din evne til at køre bil eller betjene maskiner, men hvis du oplever bivirkninger, der påvirker dit nervesystem, hvis du oplever symptomer på angst, og hvis du føler dig utilpas, skal du stoppe med at tage Bactrim forte og ikke køre bil.

Hvor mange gange om dagen skal man tage Bactrim Forte?

Bactrim Forte-tabletter skal tages to gange om dagen, morgen og aften, efter et måltid. Lægen ordinerer dosis af lægemidlet og behandlingens varighed afhængigt af sygdommens symptomer og sværhedsgrad. For patienter med nedsat nyre- og leverfunktion og ældre reduceres dosis, og behandlingsvarigheden skal være kort, med overvågning af urinprøver.

Hvornår Bactrim Forte er effektivt

Den maksimale blodkoncentration nås 1 til 4 timer efter indtagelse af kombinationen af trimethoprim og sulfamethoxazol.

Må man tage Bactrim Forte under graviditet og amning?

Bactrim forte er ikke indiceret til gravide kvinder for at undgå risikoen for at skade fostrets udvikling. Produktet kan gå over i mælken; derfor bør amning afbrydes i behandlingsperioden, og der bør søges lægehjælp.

Administration hos børn

Bactrim forte er indiceret til børn mellem 2 måneder og 12 år. Bactrim forte bør ikke gives til for tidligt fødte eller nyfødte børn for at undgå risikoen for bilirubin encefalopati.