Atorlip

Atorlip-dk

Aktivt stof: Atorvastatin

Dosering: 20 mg, 10 mg, 5 mg

Pris: €28,73 – €449,89

Kolesterol er et stof, som er en strukturel kombination af fedtstoffer og steroider, der findes i cellemembraner og sikrer deres fornyelse og stabilitet. Men kolesterol er meget lumsk. Kolesterol ophobes på de glatte vægge i blodkarrene og ender med at danne plak, som til gengæld tilstopper blodkarrene og forhindrer normal blodgennemstrømning med risiko for hjerteanfald eller slagtilfælde. Hvad skal man gøre, hvis man har forhøjet kolesterol? Det første skridt er at konsultere en specialist. Han eller hun vil ordinere en særlig diæt og en træningsrutine. Lægen vil også ordinere en medicin, der reducerer produktionen af kolesterol med lav densitet og hjælper med at forbedre blodgennemstrømningen. Det er præcis den type medicin, som vores materiale er dedikeret til. Atorlip er et velkendt og effektivt lægemiddel i Danmark og i udlandet, som vil hjælpe dig med at komme tilbage til et normalt liv.

Læs nedenfor om lægemidlets egenskaber og virkning, og hvis du har brug for at købe en ny pakke, skal du ikke spilde tid og bestille stoffet online på vores side, for her finder du den bedste pris, hurtig levering i hele landet og muligheden for at købe Atorlip uden recept.

Hvad Atorlip er, og hvordan det påvirker kroppen

Atorlip er et effektivt lægemiddel, hvis aktive ingrediens er atorvastatin, og det tilhører en gruppe af lægemidler, der kaldes statiner. Det bruges til at sænke kolesterolniveauet og reducere risikoen for hjertesygdomme.

Atorvastatin i en dosis på 10 mg reducerer dødelige og ikke-dødelige hjerteanfald.

Indikationer

Indikationer er primær hyperkolesterolæmi, blandet hyperlipidæmi og heterozygot og homozygot familiær hyperkolesterolæmi (som supplement til diæt).

Herunder anvendelse som forebyggelse af kardiovaskulære hændelser hos voksne patienter med høj risiko for primære kardiovaskulære hændelser, som supplement til korrektion af andre risikofaktorer og til sekundær forebyggelse af kardiovaskulære komplikationer hos patienter med koronar hjertesygdom for at reducere dødelighed, myokardieinfarkt, slagtilfælde, gentagne hospitalsindlæggelser for angina pectoris og behovet for revaskularisering.

Kontraindikationer

Kontraindikationer for brug omfatter overfølsomhed over for enhver komponent i lægemidlet, aktiv leversygdom (herunder kronisk aktiv hepatitis, kronisk alkoholisk hepatitis), øget levertransaminaseaktivitet (mere end 3 gange den øvre grænse for normal) af ukendt genese, leverinsufficiens, cirrose af enhver ætiologi, graviditet, amning og alder under 18 år.

Bivirkninger

De hyppigste er søvnløshed, hovedpine, astenisk syndrom, kvalme, diarré, mavesmerter, dyspepsi, flatulens, forstoppelse, myalgi.

Mindre hyppigt har patienter klaget over utilpashed, svimmelhed, amnesi, paræstesi, perifer neuropati, hypoæstesi, opkastning, anoreksi, hepatitis, pancreatitis, kolestatisk gulsot, rygsmerter, muskelkramper, myositis, artralgi, rhabdomyolyse, allergiske reaktioner, erektil dysfunktion.

Brugsanvisning og dosering

Tabletterne tages oralt på et hvilket som helst tidspunkt af dagen, uafhængigt af måltider, med rigeligt vand.

Før behandlingen påbegyndes, skal du kontakte din læge og først forsøge at kontrollere hyperkolesterolæmi ved hjælp af diæt, motion og vægtreduktion hos overvægtige patienter samt behandling af den underliggende sygdom. Først derefter vil lægen ordinere en individuel dosis, som kan afvige fra den, der normalt ordineres.

Dosis varierer fra 10 til 80 mg én gang dagligt og justeres i henhold til HDL-C-udgangsniveauet, behandlingsmålet og den individuelle effekt af behandlingen.

Den maksimale daglige dosis for en enkelt administration er 80 mg.

Ved behandlingsstart og under dosisoptrapning af Atorlip skal plasmalipidniveauerne overvåges hver 2.-4. uge, og dosis justeres i overensstemmelse hermed.