Zantac

Zantac-dk

Aktivt stof: Ranitidin

Dosering: 300 mg, 150 mg

Pris: €24,91 – €73,85

Hvis du ofte føler halsbrand, en brændende fornemmelse i halsen og brystet, og din tunge er dækket af hvide belægninger, er det på tide at få foretaget en test for at måle surhedsgraden af dine fordøjelsessafter direkte i fordøjelseskanalen eller, mere enkelt, for at bestemme mængden af saltsyre i din mavesaft. Forhøjede surhedsgrader er en direkte vej til gastritis, mavesår og sår på tolvfingertarmen og andre farlige sygdomme.

For at forebygge eller effektivt behandle de førnævnte sygdomme er der blevet udviklet særlige lægemidler, histamin H2-receptorblokkere, til at reducere surhedsgraden i fordøjelseskanalens organer. En af de mest geniale og effektive repræsentanter for denne gruppe af lægemidler er Zantac, der er velkendt i Danmark og andre steder, og som millioner af mennesker over hele verden har tillid til. I denne artikel vil vi svare detaljeret på de mest aktuelle spørgsmål om brugen af det, og du vil også finde ud af, hvor du kan købe dette lægemiddel til den bedst mulige pris og uden recept.

Hvor kan man købe Zantac i Danmark

Generelt er det ikke et alvorligt problem at købe Zantac i Danmark … hvis du er villig til at gå til de sædvanlige hovedgadeapoteker, stå i kø med syge mennesker, holde dig til apotekets åbningstider og få at vide, at medicinen er udsolgt. Nej? Så bestil medicinen online på vores hjemmeside. Du kan altid se, om lægemidlet er tilgængeligt, læse om dets egenskaber og anvendelse og få rådgivning fra vores kvalificerede specialister. Derudover får du en fremragende pris for et lægemiddel af høj kvalitet og hurtig levering til hvert hjørne af landet.

Kan jeg bestille Zantac uden recept fra et onlineapotek?

Vi har aldrig opfattet os selv som en virksomhed, der pålægger regler. Når alt kommer til alt, er vores filosofi baseret på at etablere langvarige og behagelige relationer med vores kunder. Det er derfor, vi giver dig mulighed for at bestille medicin uden recept og modtage den så hurtigt som muligt. Vi mener oprigtigt, at du ikke er dit eget helbreds fjende, og at du bør konsultere en specialist, før du gennemgår en behandling.

Overkommelige produktpriser

På vores apotek kan du altid regne med den bedste værdi for pengene. Vores priser adskiller sig betydeligt fra almindelige apoteker. Og hvorfor er det så billigt, tænker du måske for dig selv med en vis vantro. Vi lægger ikke skjul på det, vi tilbyder den bedste pris takket være direkte leverancer af kvalitetsmedicin direkte fra medicinalfirmaernes lagre. Vi har ikke alle de udgifter, som store apoteker har, herunder dyr leje af lokaler, flotte butiksvinduer og lønninger til en hel stab af farmaceuter. Men ud over de lave priser har vi altid særlige tilbud og rabatter til vores kunder.

Anonymitet

Anonymitet er præcis, hvad vi leder efter, når vi køber “ubelejlig” medicin. Det sidste, vi ønsker, er trods alt, at folk i køen ved, hvad vi køber. Det er netop det problem, vi kan undgå ved at bestille fra et onlineapotek. Når du udfylder bestillingsformularen, skal du angive, at betalingen sker kontant ved levering. Det er praktisk, sikkert og anonymt.

Hvad er Zantac?

Zantac er handelsnavnet for det aktive stof ranitidin, en medicin mod mavesår, hvis virkning er baseret på reduktion af mavesaftsekretionen. Det er værdifuldt i behandlingen af forværringer af gastrointestinale lidelser forbundet med sår og erosioner i slimhinden i mave-tarmkanalen.

Indikationer

Indikationer for brug er følgende sygdomme og fænomener:

  • Refluksøsofagitis (kronisk sygdom, der manifesterer sig som en tilstand i den nedre del af spiserøret på grund af indtagelse af maveindhold);
  • Behandling og forebyggelse af sår på tolvfingertarmen og godartede mavesår, herunder dem, der er forbundet med indtagelse af NSAID;
  • Gastrointestinal ulceration forbundet med stressfaktorer (ulcusdannelsesproces);
  • forebyggelse af postoperativ ulceration;
  • gastrinom (gastrinproducerende tumor, normalt placeret i bugspytkirtlen eller duodenalvæggen); erosiv oesophagitis (erosiv oesophagitis)
  • erosiv øsofagitis (inflammatorisk sygdom i slimhinden i spiserørskanalen);
  • forebyggelse af gastrointestinal blødning;
  • forebyggelse af Mendelssohns syndrom (akut aspirationspneumoni, som udvikler sig på grund af indtagelse af surt maveindhold i de nedre luftveje).

Kontraindikationer for brug

Kontraindikationer er individuel følsomhed over for ranitidin og de andre komponenter i lægemidlet, akut porfyri, graviditet, amning og alder under 12 år. Forsigtighed bør udvises, når lægemidlet ordineres i tilfælde af nyreinsufficiens, leversygdom, cirrose med encefalopati.

Før behandlingen påbegyndes, skal du konsultere din læge og informere ham/hende om alle medicinske tilstande og allergier samt den medicin, du tager. Dette vil sikre, at du ikke bruger uforenelige lægemidler på samme tid.

Bivirkninger

Bivirkninger som kvalme, opkastning, diarré, mundtørhed, forstoppelse, muskelsmerter, tinnitus, irritabilitet, anæmi, leukopeni, hypotension, agranulocytose, mavesmerter, akut pancreatitis er lejlighedsvis blevet rapporteret.

I tilfælde af bivirkninger skal man søge læge.

Posologi og dosering

Tabletterne skal indtages oralt med vand.

Rådfør dig altid med din læge før brug. Din læge vil beslutte din individuelle dosering, som kan variere fra det, der anbefales nedenfor.

Til mavesår under forværringer: 0,3 g pr. dag, fordelt på to doser, anbefales. 0,3 g kan anvendes om aftenen. En dosis på 600 mg/dag fordelt på to doser kan administreres. Behandlingsvarigheden er 4-8 uger. Til profylaktiske formål anvendes 150 mg om natten.

NSAID-associerede gastrointestinale sår: 0,3 g to gange dagligt. Den fulde dosis kan bruges om aftenen. Behandlingsvarigheden er 8-12 uger. For at forebygge ulceration af mavetarmslimhinden, 300 mg dagligt med dosis opdelt i to administrationer.

Postoperativ ulcusbehandling: 300 mg dagligt. Det optimale terapeutiske forløb er 4-8 uger.

Gastroøsofageal refluks: 300 mg to gange dagligt eller tag den fulde dosis ved sengetid. Den maksimale daglige dosis er 600 mg fordelt på 4 doser. Behandlingsvarigheden er 8-12 uger.

Zollinger-Ellisons syndrom: 450 mg dagligt, fordelt på 3 doser. For at forhindre gastrointestinal blødning ordineres 300 mg pr. dag fordelt på to doser.

For at forebygge Mendelssohns syndrom, 150 mg 120 minutter før anæstesi.

Ofte stillede spørgsmål

Lad os nu se på de mest almindelige spørgsmål om brugen af Zantac: hvilket tidspunkt på dagen og i hvor mange dage skal man tage stoffet, før eller efter måltider, og hvornår begynder det at virke.

Hvor mange gange om dagen skal man tage Zantac?

Det afhænger af diagnosen og patientens tilstand. Lægemidlet tages normalt 1 til 4 gange om dagen. Følg din læges anvisninger nøje.

Hvor mange dage kan man tage medicinen?

Medicinen skal tages i nøje overensstemmelse med din læges anvisninger.

Hvornår indtræder den terapeutiske effekt?

Efter oral administration absorberes ranitidin hurtigt fra mave-tarmkanalen og når maksimal koncentration inden for 2 timer.

Hvornår skal medicinen tages: Før eller efter måltider

Medicinen tages 30-60 minutter før et måltid.