Prilosec

Prilosec-dk

Aktivt stof: Omeprazol

Dosering: 10 mg, 20 mg, 40 mg

Pris: €26,64 – €251,55

Zollinger-Ellisons syndrom forekommer hos 0,1-1% af patienter med mavesår og sår på tolvfingertarmen. Sygdommen menes hovedsageligt at forekomme mellem 20 og 60 år. Zollinger-Ellisons syndrom (ulcerogent pancreasadenom, gastrinom) er en sjælden gastrinproducerende tumor med oprindelse i pancreas eller duodenum. Behandling af Zollinger-Ellison kan omfatte kirurgisk fjernelse af tumoren, behandling af mavesåret og kontrol af symptomer forbundet med for meget syre. Nogle gange anvendes medicin, der reducerer gastrinniveauet, såsom protonpumpehæmmere. I dag vil vi tale om en af dem, lægemidlet Prilosec, som er velkendt i Danmark. I vores artikel vil du finde ud af, hvem der skal tage dette lægemiddel, hvordan og under hvilke forhold, samt dets kontraindikationer og bivirkninger. Og hvis du har brug for at købe en ny pakke af lægemidlet, venter vores kombination – en god pris og muligheden for at bestille det uden recept – på dig. Med blot et par klik kan du placere din ordre online og få den leveret til den adresse, du angiver, af vores kvalificerede specialister på kortest mulig tid.

Hvad er Prilosec?

Prilosec er en protonpumpehæmmer, der reducerer mængden af syre, der produceres i maven. Det bruges til at behandle tilstande forårsaget af overskydende mavesyre. Det aktive stof omeprazol bruges til at fremskynde helingen af erosiv oesophagitis (skader på spiserøret forårsaget af mavesyre).

Indikationer

Indikationer for brug af produktet er:

  • mavesår og sår på tolvfingertarmen
  • refluksøsofagitis;
  • erosive-ulcerative læsioner i maven og tolvfingertarmen forbundet med NSAID’er, også forbundet med Helicobacter pylori (som en del af en kompleks terapi)
  • Stress-sår;
  • Zollinger-Ellison syndrom.

Kontraindikationer for brug

Kontraindikationer omfatter overfølsomhed over for en af komponenterne i lægemidlet, graviditet, amning, alder under 18 år. Må ikke anvendes samtidig med præparater, der indeholder rilpivirin, atazanavir og nelfinavir. Forsigtighed bør udvises i tilfælde af lever- eller nyreinsufficiens. Gastrinniveauet i blodet bør kontrolleres, før behandlingen påbegyndes.

Før du begynder på Prilosec, skal du altid konsultere din læge og informere ham/hende om eventuelle medicinske tilstande, medicin, du tager, og allergier, du måtte have.

Bivirkninger

Nogle af de bivirkninger, der er forbundet med brugen af Prilosec, kan omfatte hovedpine, kvalme, diarré, forstoppelse, luft i maven, træthed og søvnløshed. Alvorlige bivirkninger, såsom ondt i halsen, lupus, nedsat magnesiumniveau og maveinfektioner forårsaget af bakterier, er ret sjældne og kan være forbundet med langvarig brug og/eller overskridelse af den anbefalede dosis. I tilfælde af bivirkninger skal du kontakte din læge.

Brugsanvisning og dosering

Prilosec-tabletter tages normalt én gang dagligt, 30-60 minutter før et måltid, sammen med vand. Varigheden af behandlingen varierer og afhænger af den patologi, der behandles. Følg din læges anbefalinger og tag aldrig selvmedicinering.