Prevacid

Prevacid-dk

Aktivt stof: Lansoprazol

Dosering: 15 mg, 30 mg

Pris: €29.10 – €184.66

Mavesyre spiller en vigtig rolle i fordøjelsen. Syren, der udskilles af mavecellerne, nedbryder maden til mindre bestanddele, såsom proteiner, kulhydrater og fedt, så de kan fordøjes og bruges af kroppen. Syren dræber også bakterier og andre mikroorganismer, der kan komme ind i kroppen med maden. Men for meget syre kan føre til forskellige sygdomme i maven og fordøjelsessystemet, såsom mavesår og sår på tolvfingertarmen, gastritis, refluksøsofagitis, kronisk pancreatitis og andre. At bestemme niveauet af mavesyre og korrigere det er en forebyggende foranstaltning for gastrointestinale sygdomme. Hvis man går glip af muligheden, og der opstår tarmsygdomme, er redningen mavesårsmedicinen Prevacid, som er en specifik protonpumpehæmmer, der er meget udbredt i Danmark.

Du kan læse om alle funktionerne i Prevacid i vores materiale. Du kan købe lægemidlet Prevacid online til den bedste pris på vores side. Du behøver ikke en recept, fordi vi stoler på vores kunder, og vi er klar til at sende din ordre uden recept, men vi kan ikke garantere, at andre apoteker vil gøre det samme.

Hvad er Prevacid?

Prevacid er en effektiv medicin mod mavesår, som bruges til at behandle forskellige tilstande, der er relateret til for meget mavesyre. Den aktive ingrediens lansoprazol reducerer mængden af syre i maven på grund af dens virkning på protonpumpecellerne i maven, som er ansvarlige for udskillelsen af syre.

Indikationer for brug af Prevacid

Prevacid er indiceret til behandling og profylakse af mavesår og sår på tolvfingertarmen, gastroøsofageal reflukssygdom og erosiv gastritis. Det bruges også i kombination med antibiotika til behandling af Zollinger-Ellisons syndrom og andre patologiske tilstande forbundet med øget mavesekretion.

Kontraindikationer

Kontraindikationer omfatter overfølsomhed over for nogen af komponenterne i lægemidlet, arvelig fruktoseintolerance, graviditet, amning og alder under 18 år. Desuden bør det ikke tages samtidig med atazanavir. Forsigtighed bør udvises i tilfælde af lever- eller nyreinsufficiens.

Bivirkninger

Prevacid er effektivt og sikkert, når det bruges korrekt, men som al anden medicin kan det give bivirkninger hos nogle patienter. Nogle af dem kan omfatte hovedpine, diarré, forstoppelse, kvalme, opkastning, mavesmerter og andet. Hvis der opstår bivirkninger, især alvorlige allergiske reaktioner, skal man straks søge læge.

Brugsanvisning og dosering

Tabletterne tages normalt én gang dagligt, om morgenen, 30 minutter før et måltid, med rigeligt vand.

Doseringen kan variere afhængigt af sygdomstype og patientens tilstand. Den sædvanlige startdosis er 15-30 mg dagligt, men kan øges til 60 mg dagligt i svære tilfælde. Dosis og administrationsvarighed kan kun ordineres af lægen, baseret på resultaterne af undersøgelser og den opnåede diagnose.