Nitrofurantoin

Nitrofurantoin-dk

Aktivt stof: Nitrofurantoin

Dosering: 100 mg, 50 mg

Pris: €47.39 – €254.61

En dag opdager man tegnene på akut blærebetændelse. Naturligvis kan forskellige smertestillende midler hjælpe med at lindre symptomerne, men kun et lægemiddel med en stærk antimikrobiel virkning kan virkelig stoppe tilstanden.

Nitrofurantoin er et effektivt antibiotikum med den samme aktive ingrediens, som bruges i Danmark til at behandle infektioner i urinvejene.

Vi anbefaler, at du køber denne infektionsfjerner fra vores hjemmeside. Du vil sætte pris på fordelene ved online shopping fra de allerførste sekunder. Komplet information om medicinen og dens tilgængelighed på onlineapoteket, en utrolig favorabel pris, muligheden for at bestille medicinen uden recept og uden at forlade hjemmet, hurtig levering i hele landet og anonymitet: dette er formlen for en perfekt ordre.

Hvad er nitrofurantoin, og hvorfor anvendes det?

Nitrofurantoin er et effektivt lægemiddel med et ret bredt virkningsspektrum, som har en bakteriostatisk og bakteriedræbende virkning på urinvejsinfektioner.

Hvad er indikationerne for brug af Nitrofurantoin?

Lægemidlet har dokumenteret effekt mod urinvejsinfektioner og inflammatoriske sygdomme som pyelitis, pyelonephritis, cystitis, urethritis. Det bruges også aktivt til at forebygge infektioner under urologiske operationer eller undersøgelser (cystoskopi og kateterisering).

Er der nogen kontraindikationer for at tage nitrofurantoin?

Desværre er der ikke noget lægemiddel, der er egnet til alle. Som andre lægemidler har nitrofurantoin visse kontraindikationer for brug. For eksempel er det forbudt at bruge det i tilfælde af overfølsomhed over for lægemidlets komponenter, betydelig nedsat nyrefunktion, oliguri (nedsat urin udskilt af nyrerne), anuri (manglende urinforsyning til blæren, når mængden af urin udskilt pr. dag ikke overstiger 50 ml). Nitrofurantoin bør ikke anvendes under graviditet, amning eller til børn under 1 måned.

Nitrofurantoin bør anvendes med forsigtighed til patienter med anæmi, diabetes, elektrolytforstyrrelser og B-vitaminmangel.

Under alle omstændigheder må man ikke forsøge at behandle sig selv, og man skal konsultere en læge, før man starter behandling med produktet.

Hvad er bivirkningerne ved at tage nitrofurantoin?

De mest almindelige bivirkninger er kvalme, opkastning, feber, udslæt, svimmelhed, asteni, hovedpine, døsighed, akut allergisk lungebetændelse. Lejlighedsvis kan hepatitis, gulsot, mavesmerter, diarré, perifer neuropati, nystagmus, dermatitis og erythema multiforme, reversibel alopeci, lupus-lignende syndrom, angioneurotisk ødem, anafylaktiske reaktioner, pancreatitis, gigt forekomme.

I tilfælde af bivirkninger, afhængigt af sværhedsgraden og typen af bivirkning, skal du straks kontakte din læge eller søge lægehjælp.

Hvordan man tager medicinen og i hvilken dosis

Tabletterne skal tages gennem munden efter et måltid med rigeligt vand.
Rådfør dig altid med din læge, før du tager denne medicin. En anden dosis end den, der er angivet nedenfor, kan være nødvendig. Underbehandling kan føre til tilbagefald af infektionen.

Nitrofurantoin gives normalt til voksne i doser på 50-100 mg fire gange om dagen. Hos børn ordineres lægemidlet i en dosis på 5-7 mg/kg kropsvægt pr. dag, fordelt på 4 doser.

Hvis behandlingen forlænges, skal dosis af nitrofurantoin nedsættes: voksne får normalt 50-100 mg en gang dagligt (om aftenen) og børn 1 mg/kg i 1-2 doser. Behandlingens varighed er normalt 7 dage.