Plendil

Plendil-dk

Aktivt stof: Felodipin

Dosering: 10 mg, 5 mg, 2,5 mg

Pris: €29.89 – €265.18

I nutidens verden kan følelsesmæssig stress, rygning, overspisning og overdrevent alkoholforbrug føre til et anginaanfald, eller hvad man også kalder en “brystforkølelse”. Hvor kommer denne analogi fra? Mange mennesker beskriver følelsen af et anfald som en klemmende eller sammentrækkende smerte i brystet. Desværre stiger antallet af patienter, der lider af angina pectoris, hvert år, og det samme gør det samlede antal mennesker med hjerte-kar-problemer og -sygdomme. Blandt de lægemidler, der hjælper med at stabilisere angina pectoris, er Plendil, en effektiv langsom calciumkanalblokker, der har hjulpet et stort antal mennesker i Danmark med anginaanfald.

Hvis du allerede kender egenskaberne ved denne medicin og den nødvendige dosering, anbefaler vi, at du køber den fra vores onlineapotek til den bedste pris og med hurtig levering. En anden fordel: kun her kan du bestille denne medicin uden recept.

Hvad Plendil er, og hvordan det påvirker kroppen

Plendil er et effektivt lægemiddel, der har flere esser i ærmet. Ud over at sænke blodtrykket reducerer det hjertets afterload, forbedrer balancen mellem myokardiets iltindtag og -forbrug og hæmmer calciumkanaler.

Indikationer

Lægemidlet anvendes til behandling af angina pectoris og hypertension.

Kontraindikationer for brug

Overfølsomhed over for det aktive stof felodipin eller enhver anden komponent i lægemidlet, dekompenseret hjertesvigt, akut myokardieinfarkt, ustabil angina pectoris, graviditet, amning, alder under 18 år er kontraindikationer for brugen af Plendil. Personer med nedsat nyrefunktion bør bruge lægemidlet med ekstrem forsigtighed og kun under opsyn af en læge.

Før du starter behandlingen, bør du konsultere din læge for at finde ud af, om du kan bruge denne medicin. Glem ikke at nævne eventuelle sygdomme eller medicin, du tager.

Bivirkninger

Lægemidlet er generelt veltolereret af patienterne. Bivirkninger som hovedpine, hedeture og perifere ødemer er ret almindelige og forsvinder som regel af sig selv. Lejlighedsvis er der rapporteret om takykardi, træthed, svimmelhed, paræstesi, kvalme, udslæt, kløe, besvimelse, opkastning, artralgi, myalgi og urticaria. I isolerede tilfælde har personer, der tager lægemidlet, klaget over seksuelle forstyrrelser, impotens, allergiske reaktioner (feber, angioødem) og gingival hyperplasi. I tilfælde af alvorlige bivirkninger skal man straks kontakte en læge.

Dosering og administration

Kontakt din læge, før du starter behandlingen. Lægen vil bekræfte diagnosen og bestemme den passende dosis for patienten, som kan være forskellig fra den sædvanlige anbefalede dosis.

Tabletterne administreres oralt og skal tages om morgenen på tom mave med rigeligt vand.

Hypertension: Den indledende dosis er 5 mg én gang dagligt. Hvis det er nødvendigt, kan dosis øges, eller der kan tilføjes et andet antihypertensivt middel. Den sædvanlige vedligeholdelsesdosis er 5-10 mg én gang dagligt. Hos ældre patienter bør det overvejes at starte behandlingen med en daglig dosis på 2,5 mg.

Angina pectoris: Startdosis er 5 mg én gang dagligt, som om nødvendigt øges til 10 mg én gang dagligt.