Nexium

Nexium-dk

Aktivt stof: Esomeprazol

Dosering: 20 mg, 40 mg

Pris: €39,96 – €148,66

Gastroøsofageal reflukssygdom er en kronisk tilstand, der opstår, fordi den muskulære ventil i spiserøret ikke fungerer korrekt, hvilket får maveindhold til at løbe tilbage i spiserøret. Det kan føre til refluksøsofagitis, dvs. betændelse i spiserørets slimhinde og andre forstyrrelser. Hvis det ikke behandles, kan det føre til ødelæggelse af slimhinden i spiserøret, hvilket igen forårsager betændelse og overfladeerosion og i alvorlige tilfælde ulcerative defekter i spiserøret, nogle gange endda forsnævring. Protonpumpehæmmere bruges til at reducere surhedsgraden i mavesaften.

Et af disse lægemidler er Nexium, som er effektivt til at reducere syresekretionen fra maven ved hjælp af en specifik virkningsmekanisme. Det er en specifik hæmmer af protonpumpen i parietalcellerne. Du kan finde mere information om dette lægemiddels egenskaber og virkning i vores materiale. Vi vil besvare alle almindelige spørgsmål om lægemidlet i detaljer, herunder hvordan man bruger det, og hvor man kan købe det til den bedste pris og uden recept.

Hvor kan man købe Nexium i Danmark

Medicinen kan købes på alle receptpligtige apoteker i Danmark. Selvfølgelig skal du holde dig til apotekets åbningstider, stå i kø med nysende mennesker, og du kan få at vide af apotekeren, at den medicin, du ønsker, ikke er på lager. Hvis det ikke er tilfældet for dig, er det tid til at bestille din medicin online på vores hjemmeside. Og du kan gøre det direkte fra dit hjem eller kontor: et par klik, og din ordre vil blive placeret og leveret på kortest mulig tid.

Kan jeg bestille Nexium uden recept fra et onlineapotek?

Du vil sandsynligvis støde på det problem, at andre apoteker kun sælger stoffet med en recept. Du vil komme tilbage til vores online apotek igen og igen, for ud over den bekvemme og hurtige bestilling af medicin, er vi altid glade for at give dig mulighed for at købe en medicin uden recept og få den leveret til den adresse, du giver os på ethvert, selv den mest fjerntliggende by i Danmark.

Overkommelige produktpriser

Vi ved, at prisen på medicin er lige så vigtig for dig, som den er for os. Derfor er vi altid klar til at tilbyde dig den bedste pris. Jo flere pakker du køber, jo mere rimelig bliver prisen. Vi er også glade for at kunne tilbyde dig særlige bonusser og rabatter. Du undrer dig måske over, hvorfor alt er så billigt. Vores direkte kontrakter med officielle lægemiddelproducenter og direkte leverancer fra deres lagre giver os mulighed for at spare meget sammenlignet med traditionelle apoteker, og det afspejles i priserne for vores værdsatte kunder.

Anonymitet

Anonymitet er præcis, hvad vores kunder er interesserede i. Vi er altid klar til at give dig, hvad du ønsker. Det eneste, du skal gøre, er at angive muligheden for kontant levering på onlinebestillingsformularen. Det er sikkert, anonymt og bekvemt.

Hvad er Nexium?

Nexium er en effektiv medicin, hvis aktive ingrediens er esomeprazol, S-isomeren af omeprazol, som reducerer udskillelsen af saltsyre i maven ved at hæmme protonpumpen specifikt i parietalcellerne i maven.

Indikationer

Produktet har et bredt spektrum af aktivitet og er derfor indiceret til følgende tilstande og sygdomme.

Gastroøsofageal reflukssygdom (GORD):

  • Behandling af erosiv refluksøsofagitis;
  • langtidsbehandling af patienter med helet oesophagitis for at forebygge tilbagefald;
  • symptomatisk behandling af GERD.

I kombination med passende antibakterielle lægemidler til udryddelse af Helicobacter pylori:

  • Behandling af duodenalsår forårsaget af Helicobacter pylori;
  • Forebyggelse af tilbagefald af mavesår hos patienter med Helicobacter pylori-sår.

Langvarig brug af ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler:

  • Helbredelse af mavesår på grund af brug af ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler;
  • Forebyggelse af mavesår og sår på tolvfingertarmen på grund af brug af NSAID’er hos risikopatienter.
  • Behandling af Zollinger-Ellisons syndrom.

Det er også indiceret til børn fra 12 år til behandling af erosiv refluksøsofagitis, til langtidsbehandling af patienter med helbredt øsofagitis for at forhindre tilbagefald, til symptomatisk behandling af GORD, i kombination med antibiotika til behandling af duodenalsår forårsaget af Helicobacter pylori.

Kontraindikationer for brug

Kontraindikationer for administration af præparatet omfatter overfølsomhed over for det aktive stof eller andre komponenter i præparatet, nedsat nyre- og/eller leverfunktion, graviditet, amning, alder under 12 år, arvelig fruktoseintolerance, glukose-galaktose-malabsorption eller sukker-isomaltase-mangel. Bemærk venligst, at esomeprazol ikke bør anvendes sammen med nelfinavir.
Før du tager medicinen, er det tilrådeligt at søge råd hos din læge og informere ham/hende om eventuelle medicinske tilstande og medicin, du tager. Dette vil forhindre dig i at tage uforenelige lægemidler på samme tid.

Bivirkninger

De mest almindelige bivirkninger ved at tage lægemidlet er hovedpine, forstoppelse, mavesmerter, diarré, luft i maven, kvalme og opkastning. Mindre hyppigt har patienter klaget over dermatitis, kløe, udslæt, urticaria, alopeci, erythema multiforme, Stevens-Johnsons syndrom, toksisk epidermal nekrolyse, muskelsvaghed, svimmelhed, paræstesi, døsighed, søvnløshed, depression, agitation og aggressiv adfærd. Dette er ikke en komplet liste over mulige bivirkninger. I tilfælde af bivirkninger skal man kontakte en læge.

Indtagelsesmåder og dosering

Før behandlingen påbegyndes, skal du konsultere din læge, som vil beslutte dit individuelle regime og den nødvendige dosis.
Tabletterne skal tages 30 minutter før et måltid, synkes hele og skylles ned med væske.

Voksne og børn fra 12 år

Til behandling af gastroøsofageal reflukssygdom
Behandling af erosiv refluksøsofagitis: 40 mg én gang dagligt i 4 uger. Afhængigt af tilstanden anbefales en yderligere 4-ugers behandling i tilfælde, hvor øsofagitis ikke er helbredt, eller symptomerne fortsætter efter den første behandling. Langvarig vedligeholdelsesbehandling efter helbredelse af erosiv refluksøsofagitis for at forhindre tilbagefald: 20 mg én gang dagligt.

Ved behandling af mavesår og sår på tolvfingertarmen

Som en del af kombinationsbehandling til udryddelse af Helicobacter pylori: behandling af duodenalsår forbundet med Helicobacter pylori: Nexium 20 mg, amoxicillin 1 g og clarithromycin 500 mg. Alle lægemidler tages to gange dagligt i 1 uge.

Langtidspatienter, der tager NSAID: kur og profylakse af mavesår forbundet med NSAID: 20 mg eller 40 mg én gang dagligt. Behandlingens varighed er 4-8 uger.

Tilstande forbundet med patologisk hypersekretion af mavesækkirtlerne, herunder Zollinger-Ellisons syndrom og idiopatisk hypersekretion: den anbefalede startdosis er 40 mg to gange dagligt. Efterfølgende justeres dosis individuelt, og behandlingens varighed bestemmes i henhold til det kliniske billede af sygdommen.

Ofte stillede spørgsmål

Nedenfor finder du de hyppigst stillede spørgsmål om brugen af Nexium: hvor mange dage skal du tage det, på hvilket tidspunkt af dagen, før eller efter måltider.

Hvor mange gange om dagen skal Nexium tages?

I de fleste tilfælde tages medicinen en eller to gange om dagen. Det hele afhænger af diagnosen og patientens tilstand. Lægen vil ordinere et behandlingsregime efter at have udført de nødvendige diagnostiske manipulationer.

Hvor mange dage kan man tage medicinen?

Medicinen skal tages i nøje overensstemmelse med lægens anvisninger.

Hvornår begynder det at virke?

Virkningerne af esomeprazol udvikler sig inden for en time efter indtagelse af 20 mg eller 40 mg oralt. Hvis det tages dagligt i 5 dage med en dosis på 20 mg én gang dagligt, reduceres den gennemsnitlige maksimale saltsyrekoncentration med 90% efter stimulering med pentagastrin.

Hvornår skal medicinen tages: Før eller efter måltider

Medicinen bør tages 30 minutter før et måltid.