Colchicin

Colchicin-dk

Aktivt stof: Colchicin

Dosering: 1 mg, 0,5 mg

Pris: €38.87 – €151.59

Lider du af urinsyregigt? Åh, den utrolige smerte i dine led, når du får endnu et anfald! Colchicin, et dansk lægemiddel, der længe har været brugt til behandling af urinsyregigt, kan hjælpe med at stabilisere sygdommen, lindre smerter og reducere inflammation. Vores materiale forklarer i detaljer, hvordan man bruger denne medicin, hvem den er beregnet til, og hvad dens mulige bivirkninger er. Du vil opdage svarene på alle de oftest stillede spørgsmål og bekymringer, og vigtigst af alt, hvor du kan købe Colchicine til den bedste pris og uden recept. Interesseret? Så gå videre og få de oplysninger, du har brug for!

Hvor kan man købe Colchicin i Danmark

I princippet kan du købe colchicin på ethvert apotek, der har det på lager. Men glem ikke, at du i det mindste bliver nødt til at tage hen på apoteket i åbningstiden og stå i kø blandt hostende og nysende mennesker. Vi tilbyder dig derimod en meget mere behagelig mulighed: bestil medicinen uden at forlade dit hjem og placer din ordre online på vores hjemmeside på et par minutter.

Kan jeg købe Colchicin uden recept fra et onlineapotek?

På vores apotek kan du købe medicinen uden recept og afhente den på det nærmeste posthus, eller kureren vil levere den direkte til dit hjem.

Overkommelig pris

Ligesom dig elsker vi at shoppe godt, men til overkommelige priser. Før vi startede, tænkte vi: Hvordan kan vi tilbyde vores kunder god service og produkter af høj kvalitet, men samtidig til de mest rimelige priser? Svaret er enkelt: direkte levering af medicin fra de officielle medicinproducenters lagre. Vi bruger ikke penge på at leje ekstra lokaler til apoteker og lagre, og du får i vores apotek, ud over fremragende priser, ekstra bonusser og rabatter.

Anonymitet

I dagens verden er vi alle bekymrede for sikkerheden af vores data. Vi vil gerne købe mange lægemidler anonymt. Vores apotek er altid på kundens side, og det er derfor, vi angiver efterkrav på bestillingsformularen. Det er sikkert og anonymt. Og den hurtige levering vil være endnu en god fordel for dig.

Hvad er Colchicin?

Colchicin har en stærk antiinflammatorisk virkning og bruges i vid udstrækning til urinsyregigt, især ved akutte anfald (en kronisk inflammatorisk sygdom i leddene med periodiske anfald af akut smerte, forbundet med aflejring af urinsyresalte, der krystalliserer i vævene og forårsager ledskader ved urinsyregigt).

Lægemidlet hæmmer dannelsen af leukotrien B4. Det reducerer migrationen af leukocytter til det betændte område, hæmmer fagocytose af urinsyremikrokrystaller og forhindrer deres aflejring i vævene.

Indikationer for brug af Colchicin

Ud over behandling af akutte anfald af gigt bruges det også til forebyggelse af tilbagefald af akutte anfald af gigt, især i de første 2 år efter påbegyndt behandling med hippuriske midler.

Det anvendes også i:

  • Systemisk sklerodermi (autoimmun bindevævssygdom med karakteristisk involvering af hud, blodkar, bevægeapparat og indre organer, baseret på mikrocirkulationsforstyrrelser, inflammation og generaliseret fibrose);
  • Amyloidose (en sygdom forbundet med aflejring af amyloide proteiner i væv og organer, efterfulgt af vævsnekrose);
  • Behçets sygdom (kronisk tilbagevendende multisystemisk vaskulitis med slimhindebetændelse);
  • Familiær middelhavsfeber (arvelig sygdom karakteriseret ved feber og lejlighedsvise mavesmerter eller forekomst af bryst- og ledsmerter eller udslæt).
  • Chondrocalcinosis (en sygdom, hvor forandringer i leddene gradvist udvikler sig på grund af aflejringer af kaliumpyrophosphatsalte i ledbrusken).
  • Flebitis (inflammatorisk sygdom i venøse kar, akut eller kronisk);
  • Inflammatoriske sygdomme i tandplejen.

Kontraindikationer for brug af Colchicin

Colchicin bør ikke anvendes ved tilstedeværelse af følgende sygdomme og allergiske reaktioner:

  • Overfølsomhed over for colchicin eller andre komponenter i lægemidlet;
  • Lever- eller nyreinsufficiens;
  • alvorlige gastrointestinale lidelser
  • knoglemarvsforstyrrelser
  • neutropeni
  • alvorlig myokardiovaskulær sygdom
  • infektioner af purulent natur;
  • graviditet og amning.

Medicinen anbefales ikke til børn under 5 år.
Før behandlingen påbegyndes, skal du konsultere din læge og informere ham/hende om eventuelle sygdomme og medicin, du tager, for at bestemme det korrekte behandlingsregime og dosering af lægemidlet.

Bivirkninger af Colchicin

Som al anden medicin og på grund af forskellige omstændigheder tolereres colchicin muligvis ikke fuldt ud af alle patienter. Nogle bivirkninger er forekommet: kvalme, opkastning, diarré, malabsorptionssyndrom, nyre- og/eller leverlidelser, perifer neuritis, anoreksi, neuropati, depression, udslæt, urticaria, leukopeni, trombocytopeni, azoospermi, forbigående alopeci.

Hvis der opstår bivirkninger, skal du kontakte en læge; i alvorlige tilfælde skal du straks søge akut lægehjælp.

Instruktioner for brug og dosering

Rådfør dig altid med din læge, før du begynder at bruge medicinen. Din læge vil ordinere et behandlingsregime og en individuel daglig dosis af medicinen, som kan afvige fra de doser, der er angivet nedenfor.

Tabletterne tages gennem munden med rigeligt vand.
Under et akut gigtanfald tages først 2 tabletter (1 mg) og derefter 0,5-1,5 mg hver 1-2 time, indtil smerterne aftager. Den samlede dosis på en dag bør ikke overstige 8 mg. Gentagen administration i henhold til behandlingsplanen for et akut anfald af gigt kan tidligst ske efter 3 dage.

Til forebyggelse af akut urinsyregigt ordineres medicinen normalt i en dosis på 0,5-1 mg om dagen om aftenen.

Tag kun medicinen i den foreskrevne dosis, da en overdosis kan være dødelig.

Ofte stillede spørgsmål

Nedenfor er de hyppigst stillede spørgsmål om brugen af colchicin. Vi har forsøgt at besvare de mest relevante.

Hvor mange gange om dagen skal man tage Colchicin?

Det kommer helt an på diagnosen og sygdommens sværhedsgrad. Generelt tages medicinen en eller to gange om dagen.

Hvornår begynder det at virke?

Det er observeret, at mere end 75% af de mennesker, der tager colchicin, opnår en betydelig forbedring inden for 12 timer efter, at de har taget det. Det begynder at virke inden for 12 til 48 timer efter, at man har taget det.

Hvor længe skal man tage Colchicin?

Kun din læge kan besvare dette spørgsmål med sikkerhed efter en grundig undersøgelse og præcis diagnose.

Hvilke fødevarer bør undgås, når man tager Colchicin?

Advarsel: Overdreven indtagelse af grapefrugtjuice (1 liter eller mere om dagen) kan forårsage en kraftig stigning i colchicinniveauet i serum, hvilket kan være livstruende.

Medicin taget før eller efter måltider

Tabletterne skal tages uafhængigt af måltider.

Hvornår på dagen skal colchicin tages?

Det anbefales at tage det om aftenen.

Colchicin og alkohol

Alkohol eller anden medicin, der indeholder store mængder alkohol, bør ikke tages under behandlingen.