Cephalexin

Cephalexin-dk

Aktivt stof: Cephalexin

Dosering: 500 mg, 250 mg

Pris: €34.28 – €709.19

I efterårs- og vintersæsonen er det svært at beskytte sig mod forskellige vira og infektioner. Hvis du pludselig bliver ramt af ondt i halsen eller bronkitis symptomer, vil din modige superhelt i kampen mod sygdommen være et længe kendt førstegenerations antibiotikum: cephalexin. I dette materiale vil vi diskutere de vigtigste aspekter af lægemidlet, og kun din læge kan bestemme den nødvendige dosis, varighed og behandlingsplan afhængigt af sygdommens type og kompleksitet.

Hvis du allerede kender virkningerne af lægemidlet, og du har brug for en ny pakke, kan du købe den på vores hjemmeside når som helst på dagen eller natten og hvor som helst i Danmark, bare udfyld onlinebestillingsformularen. Fordi vi har den største tillid til vores kunder, er det muligt at bestille medicinen uden recept, og blandt fordelene ved at købe online er garantien for at få en meget bedre pris end på andre apoteker.

Hvad er Cephalexin, og hvad bruges det til?

Cephalexin er et antibiotikum, der aktivt bekæmper tegn på infektioner som mellemørebetændelse, halsbetændelse, ondt i halsen, lungebetændelse og endda lungeabscesser.

Indikationer for brug af cephalexin

Cephalexin har et bredt terapeutisk spektrum og er indiceret til infektioner i:

  • ØNH- og luftvejsinfektioner: mellemørebetændelse, bihulebetændelse, ondt i halsen, bronkitis, lungebetændelse;
  • Hud- og bløddelsinfektioner: furunkulose, absces, flegmone, pyodermi, lymfadenitis;
  • Urogenitalsystemet: pyelonefritis, cystitis, urethritis, prostatitis, epididymitis, endometritis, vulvovaginitis;
  • Knoglevæv og led (osteomyelitis).

Hvad er kontraindikationerne for brug af lægemidlet?

Individuel følsomhed over for cefalosporiner eller et af hjælpestofferne er en væsentlig kontraindikation for lægemidlet. Lægemidlet bør ikke tages i tilfælde af porfyri, infektion i hjernen eller rygmarven, indledende behandling af alvorlige generaliserede infektioner. Også under graviditet bør lægemidlet tages med særlig forsigtighed og kun under streng lægeovervågning, hvis fordelene for moderen langt opvejer risiciene for barnet. Brug ikke produktet under amning.

Før behandlingen påbegyndes, skal du kontakte din læge og informere ham/hende om eventuelle sygdomme, allergier eller medicin, du tager. Dette vil hjælpe med at bestemme det korrekte regime og varighed af behandlingen og den optimale dosis for patienten.

Bivirkninger

I nogle tilfælde har patienter rapporteret om bivirkninger under indtagelse af lægemidlet i mave-tarmsystemet, immunsystemet, urinvejene og reproduktionssystemet, bivirkninger i huden og subkutant væv. Hvis du bemærker en bivirkning, skal du straks kontakte din læge eller søge råd.

Hvordan man tager produktet og dosering

Tabletterne skal tages oralt en halv time efter et måltid, uden at tygge og med rigeligt væske.

Du må ikke selvmedicinere. Kun den læge, der er ansvarlig for din tilstand, kan ordinere en individuel dosis efter undersøgelse og diagnose.
I de fleste tilfælde er behandlingens varighed 7˗10 dage. For at forebygge komplikationer ved streptokokinfektioner bør du tage medicinen i mindst 10 dage.