Advair Diskus

Advair-diskus-dk

Aktivt stof: Salmeterol, Fluticason

Dosering: 500 mcg, 250 mcg

Pris: €69.55 – €289.15

Hvis du lider af astma, kender du sikkert de forskellige bronkodilatatorer, som hurtigt kan stoppe astmaanfald i bronkierne. Disse lægemidler bruges dog ofte i kombinationsbehandling og giver kun midlertidig lindring. Vi vil nu fokusere på Advair Diskus, som siges at være et “to-i-en”-produkt. Med to aktive ingredienser: fluticason, et kortisteroid, der reducerer irritation og inflammation i luftvejene, og salmeterol, en beta-agonist, der afslapper luftvejsmusklerne og sikrer en rolig og fri vejrtrækning, er Advair Diskus en sand perle. Interesseret? Så ja, skynd dig at læse vores materiale, hvor vi vil besvare dine spørgsmål om lægemidlets virkninger i detaljer.

Hvad er Advair Diskus?

Advair Diskus til inhalation er en kombinationsmedicin, der bruges til at forebygge astmaanfald. Det er ikke en livredder ved astmaanfald eller bronkospasme. I tilfælde af et anfald skal du kun bruge hurtigtvirkende inhalationsmedicin. For at medicinen skal være effektiv, skal den bruges regelmæssigt. Det virker ikke med det samme og bør ikke bruges til at lindre pludselige astmaanfald.

Indikationer

Advair Diskus bruges til at kontrollere og forebygge astmaanfald (hvæsende og fløjtende vejrtrækning) forårsaget af astma eller en igangværende lungesygdom (kronisk obstruktiv lungesygdom – KOL, som omfatter kronisk bronkitis og emfysem).

Kontraindikationer

Den vigtigste kontraindikation er allergiske reaktioner over for fluticason, salmeterol eller mælkeproteiner. Desuden bør lægemidlet ikke administreres til børn under 4 år.
Forsigtighed bør udvises, hvis patienten lider af følgende sygdomme og fænomener: lungetuberkulose, svampe-, virale eller bakterielle luftvejsinfektioner, tyrotoksikose, diabetes, ukontrolleret hypokaliæmi, ukontrolleret idiopatisk hypertrofisk arteriel hypertension, arytmier, hypoxi af forskellig oprindelse, grå stær, glaukom, hypothyroidisme, osteoporose, graviditet, amningsperiode.

Brug ikke lægemidlet uden recept, og sørg for at informere din læge om eventuelle sygdomme, allergier og medicin, du tager. Dette vil hjælpe lægen med at ordinere den passende behandling.

Bivirkninger

Som andre lægemidler kan Advair Diskus nogle gange give bivirkninger. De mest almindelige bivirkninger omfatter: hovedpine, muskel- og knoglesmerter, rygsmerter, kvalme, opkastning, halsirritation, hvide pletter i munden eller halsen, tilstoppet næse, nysen, ondt i halsen, hoste, hæshed.
Mere farlige situationer omfatter hvæsende vejrtrækning, kvælning eller andre vejrtrækningsproblemer efter brug af lægemidlet, brystsmerter, hurtig eller uregelmæssig hjerterytme, rysten, feber, kulderystelser, sår på halsen, hudsår, influenzalignende symptomer, hoste med gult eller grønt slim, sløret syn, tunnelsyn, øjensmerter, øget vandladning, sult, mundtørhed, næseblod.

Hvis nogen af disse virkninger fortsætter eller forværres, skal du straks fortælle det til din læge.

Dosering og administration

Advair Diskus er en pulverform af fluticason og salmeterol, der leveres i en speciel inhalator, fyldt med blisterpakninger, der indeholder afmålte doser af medicinen.

Rådfør dig altid med din læge, før du begynder at bruge medicinen. Din læge vil ordinere et behandlingsregime og en individuel daglig dosis.

Inhalatoren skal bruges i vandret, flad eller oprejst position. Brug medicinen gennem munden i henhold til din læges anvisninger, normalt to gange om dagen (morgen og aften med 12 timers mellemrum).

Skyl munden efter brug.