Lexapro

Lexapro-dk

Aktivt stof: Escitalopram

Dosering: 20 mg, 10 mg, 5 mg

Pris: €29.10 – €219.96

Antidepressiva er psykofarmaka, der bruges til at behandle depression, og som virker på neurotransmitterniveauerne (serotonin, noradrenalin og dopamin). Et af disse lægemidler er Lexapro. Lexapro (hvis aktive ingrediens er escitalopram) bruges til at behandle depression og generaliseret angst.

Du kan købe Lexapro og andre lægemidler til de laveste priser i Danmark på vores online side. Vi har medicin af høj kvalitet, hurtig levering og bekvem service til at købe medicin uden recept. Pas på dit helbred, og vi vil sørge for, at dit køb er så bekvemt og overkommeligt som muligt.

Hvad er Lexapro?

Lexapro (escitalopram) er et antidepressivt middel, der anvendes til behandling af depression og generaliseret angst. Det kommer i tabletter med praktiske doseringsstyrker: 5 mg, 10 mg og 20 mg.

Indikationer for brug

Lexapro anvendes til behandling af følgende sygdomme og tilstande:

  • søvnløshed;
  • generaliseret angstlidelse
  • depression;
  • obsessiv-kompulsiv lidelse
  • panikforstyrrelse
  • panikanfald;
  • Døsighed
  • træthed;
  • fobier.

Dosering og administration af Lexapro

Tabletterne skal tages oralt, uafhængigt af måltider, én gang dagligt. Ved depression: 10 mg én gang dagligt, i svære tilfælde 20 mg. Virkningen af at tage lægemidlet udvikler sig 2-4 uger efter behandlingens start. For at konsolidere effekten af behandlingen anvendes lægemidlet i yderligere seks måneder efter symptomernes forsvinden.

Panikangst: Den daglige dosis i den første uge af behandlingen er 5 mg og derefter 10 mg pr. dag. Dosis kan øges til 20 mg pr. dag, hvis lidelsen er alvorlig. Virkningen er tydelig efter 3 måneders behandling.

Socialfobi: 10 mg dagligt, terapeutisk effekt indtræder efter 2-4 ugers behandling.

Generaliseret angst og obsessiv-kompulsiv lidelse: 10 mg dagligt, behandlingsvarigheden er 6 måneder. For at forebygge tilbagefald kan behandlingen forlænges i op til et år.

Kontraindikationer

Brug ikke Lexapro i tilfælde af: overfølsomhed over for escitalopram og andre komponenter i præparatet; samtidig brug af irreversible MAO-hæmmere, ikke-selektive reversible MAO-hæmmere, pimozid; laktoseintolerance; laktasemangel; glukose-galaktose malabsorptionssyndrom; i barndommen og ungdommen.

Bivirkninger

Lejlighedsvis ledsages terapi af bivirkninger, der påvirker forskellige organsystemer. Mulige bivirkninger: trombocytopeni, vægttab, anoreksi, angst, rastløshed, nedsat libido, hallucinationer, hovedpine, kvalme, opkastning, svaghed, tremor, kramper, takykardi, søvnløshed, syns- og høreforstyrrelser, allergiske reaktioner (ødem, urticaria, udslæt).