Effexor XR

Effexor XR-dk

Aktivt stof: Venlafaxin

Dosering: 37,5 mg, 75 mg, 150 mg

Pris: €32.86 – €256.83

Panikanfald og depression påvirker menneskekroppen generelt, især nervesystemet. Langvarig depression fører til forskellige sygdomme i nervesystemet, kræft, manglende evne til at arbejde ordentligt og konstant stress. Lægen ordinerer antidepressiva for at hjælpe med at normalisere patientens tilstand.

Et sådant antidepressivt middel er Effexor extended-release, som bruges til at behandle depression og angstlidelser.

Du kan købe Effexor ER og andre lægemidler fra vores onlineapotek, og vi leverer dem til dig overalt i Danmark. På vores side kan du købe medicin uden recept og til de laveste priser.

Hvad er Effexor ER?

Effexor ER er et antidepressivt middel, der anvendes til behandling af depression, panikanfald og generaliseret eller social angst. Dets vigtigste aktive ingrediens, venlafaxin, fremmer transmissionen af nerveimpulser til centralnervesystemet. Det fås i tabletter på 37,5 mg, 75 mg og 150 mg.

Indikationer for brug af Effexor ER

Det ordineres til behandling af følgende sygdomme og tilstande: agorafobi, generaliseret angstlidelse, panikanfald, depression, fobier og social angstlidelse.

Dosering og anvendelsesegenskaber

Tabletterne indtages oralt i forbindelse med et måltid. Hver kapsel skal tages hel med rigeligt vand. Den daglige dosis tages om morgenen eller aftenen på samme tidspunkt.

Den anbefalede startdosis ved depression er 75 mg. I mere alvorlige tilfælde kan lægen ordinere 150 mg på én gang. Hver 14. dag eller mere kan dosis øges med 75 mg, indtil den ønskede effekt er opnået. Den maksimale daglige dosis er 350 mg.

Behandling af depression varer i mindst seks måneder, med justering af dosis af lægen. Lægemidlet bør ikke stoppes brat, og dosis bør reduceres gradvist over mindst to uger.

Kontraindikationer

Brug ikke Effexor ER i tilfælde af: overfølsomhed over for lægemidlets bestanddele, samtidig brug af MAO-hæmmere, lever- og nyresygdomme, graviditet eller amning, alder under 18 år. Forsigtighed tilrådes hos patienter, der har haft myokardieinfarkt, ustabil angina pectoris, hjertesvigt, forhøjet blodtryk, takykardi, tilbøjelighed til kramper, blødning, glaukom.

Bivirkninger

Bivirkninger kan omfatte: øget træthed, hovedpine, svaghed, mavesmerter, nedsat appetit, kvalme og opkastning, forstoppelse, bruxisme, øget kropstemperatur, angst, paræstesi, tremor, syns- og høreforstyrrelser, smagsforstyrrelser, apati.