Zocor

Zocor-dk

Aktivt stof: Simvastatin

Dosering: 5 mg, 10 mg, 20 mg, 40 mg

Pris: €27,35 – €299,79

Mange anser højt kolesteroltal for at være en mindre farlig indikator. Men i mange tilfælde er det ophobningen af “dårligt” kolesterol, der forårsager ubehagelige konsekvenser, herunder slagtilfælde. Desværre kan kolesterolplaques ikke elimineres fuldstændigt, men det er muligt at stabilisere den sygdomstilstand, som de forårsager.

I denne artikel vil vi gerne introducere dig til Zocor, et ret populært lægemiddel i Danmark, som er i stand til at reducere koncentrationen af “dårlige fedtstoffer”. Nedenfor kan du læse om dette vidundermiddels egenskaber og virkninger, og hvis du allerede kender det, også om den nødvendige dosering, når det er tid til at købe en ny flaske fra vores onlineapotek. Her finder du upåklagelig service, utroligt gunstige priser, hurtig levering i hele landet og frem for alt muligheden for at købe lægemidlet uden recept.

Hvad er Zocor?

Zocor er et lægemiddel, der bruges til at behandle og forebygge sygdomme forårsaget af forhøjet kolesterol. Det stabiliserer tilstanden ved sklerotiske og kardiovaskulære sygdomme.

Indikationer

Indikationer er hyperkolesterolæmi, koronararteriesygdom, hyperkolesterolæmi, åreforkalkning af cerebrale kar. Forebyggelse af kardiovaskulære sygdomme. Reduktion af kardiovaskulær mortalitet og morbiditet hos patienter med åbenlys aterosklerotisk kardiovaskulær sygdom eller diabetes mellitus.

Kontraindikationer for brug

De vigtigste kontraindikationer for lægemidlet omfatter overfølsomhed over for det aktive stof simvastatin eller andre komponenter i lægemidlet, leversygdom, graviditet og amning.

Må ikke anvendes i kombination med følgende lægemidler: itraconazol, ketoconazol, posaconazol, voriconazol, HIV-proteasehæmmere (f.eks. nelfinavir), boceprevir, telaprevir, erythromycin, clarithromycin, telithromycin og nefazodon; kombineret brug af gemfibrozil, ciclosporin eller danazol.

Før du starter behandlingen, skal du tale med din læge og informere ham/hende om alle dine medicinske tilstande og den medicin, du tager. Dette vil hjælpe med at ordinere det rigtige og sikre behandlingsregime for dig.

Bivirkninger

Som al anden medicin har også denne sine bivirkninger. Disse omfatter oppustet mave og afføringsforstyrrelser, mavesmerter og ubehag, hovedpine og generel svaghed, dyspepsi, opkastning, diarré, kvalme, pancreatitis, kramper, svimmelhed, paræstesi, perifer neuropati, indlærings- og hukommelsesproblemer, søvnændringer, alopecia, udslæt, kløe. Myalgi og anæmi, rhabdomyolyse, nedsat leverfunktion og hepatitis, Quinckes ødem, ondulatorisk syndrom, vaskulitis, dermatomyositis, arthritis og artralgi forekommer undertiden.

Kontakt en læge, hvis der opstår alvorlige bivirkninger.

Anvendelse og dosering

Man bør følge en kolesterolsænkende diæt før og under behandlingen. Kontakt din læge, før du starter behandlingen. Han/hun vil ordinere den nødvendige minimumsdosis af medicin og justere den i henhold til dynamikken i patientens tilstand. Tabletterne skal tages oralt med rigeligt vand.

Dosis af simvastatin varierer fra 5 til 80 mg oralt en gang om dagen om aftenen. Om nødvendigt skal dosis øges med intervaller på mindst 4 uger, op til en maksimal daglig dosis på 80 mg, der skal tages en gang dagligt om aftenen.