Zetia

Zetia-dk

Aktivt stof: Ezetimibe

Dosering: 10 mg

Pris: €41,89 – €326,75

Vi tror ofte, at vores stillesiddende livsstil og usunde kostvaner har lidt at gøre med dette problem. Fødevarer, der er rige på transfedtsyrer, alkohol, rygning og mangel på motion fører ofte til høje kolesterolniveauer – hyperlipidæmi – som igen kan føre til hjerte-kar-sygdomme, herunder hjerteanfald.

For at forhindre denne situation anbefales det regelmæssigt at kontrollere kolesterolniveauet. Men hvis du står over for det fænomen, der er beskrevet ovenfor, har din læge sandsynligvis allerede ordineret en særlig diæt og anbefalet den nødvendige fysiske træning. I nogle tilfælde er denne terapi tilstrækkelig, men det sker ofte, at ikke-medicinske behandlingsmetoder ikke giver de forventede resultater. I disse tilfælde kommer en kompleks terapi til undsætning, som involverer brug af kolesterolsænkende lægemidler ud over diæt. En af disse er Zetia, en ny klasse af lipidsænkende lægemidler, som selektivt hæmmer absorptionen af kolesterol og visse plantesteroler i tarmen.

I denne artikel vil du finde svar på alle dine spørgsmål om dette lægemiddel og finde ud af, hvor du kan købe det online i Danmark uden recept og til den bedste pris.

Hvor kan man købe Zetia i Danmark

Medicinen kan købes på alle apoteker i Danmark, hvor den er tilgængelig. Du bliver selvfølgelig nødt til at tilpasse dig apotekernes åbningstider, gå fra et apotek til et andet og stå i kø ved siden af nysende mennesker, for det er usandsynligt, at du kan få at vide direkte ved døren, om medicinen er tilgængelig.

Spørg dig selv: Vil du have det, har du så meget tid og energi? Det er meget nemmere at bestille medicinen online på vores hjemmeside. Du kan se tilgængeligheden og prisen på medicinen med det samme (vi ved, at du bliver glad for det), og bestillingen tager kun et par minutter, og du kan gøre det uden at skulle kæmpe på løbebåndet.

Kan jeg købe Zetia uden recept fra et onlineapotek?

På vores onlineapotek kan du nemt købe Zetia uden recept. Vi stoler på dig, og vi er sikre på, at du er omhyggelig med ikke at selvmedicinere. Andre apoteker vil dog sandsynligvis kræve en recept for at købe lægemidlet.

Overkommelig pris på medicin

Tidligere lovede vi at fortælle dig, hvor du kan finde den bedste pris på Zetia. Vi er glade for at kunne afsløre hemmeligheden. Det er på vores online apotek, hvor du finder de bedste priser på mange lægemidler. Hvorfor er det så billigt? Det skyldes, at vi ikke bruger penge på at leje lokaler eller betale en stor stab af farmaceuter, men leverer medicinen direkte fra vores partneres lagre – medicinalvirksomhederne. Denne reduktion af ekstraomkostninger gør det muligt for os at holde prisen på medicin meget lavere end noget gadeapotek.

Anonymitet

En anden interessant og samtidig fordelagtig egenskab ved at købe medicin fra et onlineapotek er anonymiteten, som får kunderne til at føle sig trygge, når de bestiller et produkt med kontant levering.

Hvad Zetia er, og hvordan det påvirker kroppen

Zetia er blot en del af et komplet behandlingsprogram, som også omfatter kost, motion og vægtkontrol. Den aktive ingrediens er ezetimibe, som ofte bruges i kombination med statiner. Det resulterer i en mere markant reduktion af LDL-kolesterolniveauet og er mere sikkert med hensyn til bivirkninger end at øge dosis af statiner i monoterapi. Lægemidlet er i stand til at hæmme absorptionen af kolesterol uden at påvirke absorptionen af andre lipidstoffer.

Indikationer

Zetia er generelt indiceret i kombination med en HMG-CoA-reduktasehæmmer (statin) som en supplerende diætbehandling hos patienter med primær hyperkolesterolæmi (familiær heterozygot og non-familiær), homozygot sitosterolemi (fytosterolemi), når statinbehandling alene ikke er tilstrækkelig.

Det er også indiceret som monoterapi til patienter med familiær og non-familiær heterozygot primær hyperkolesterolæmi med intolerance over for statiner.

Kontraindikationer for brug

Lægemidlet er kontraindiceret i tilfælde af overfølsomhed over for hovedstoffet eller et af hjælpestofferne, ved leversygdom eller akut nyresvigt, langvarig forhøjelse af serumtransaminaser, skjoldbruskkirtelforstyrrelser. Må ikke tages under graviditet, amning og under 10 år.

Før behandlingen påbegyndes, skal du konsultere en specialist og informere ham/hende om alle medicinske tilstande og medicin, du tager i øjeblikket. Dette vil gøre det muligt for lægen at ordinere det korrekte og sikre regime og at undgå overlappende medicin, der kan være farligt for dit helbred, hvis det tages på samme tid.

Bivirkninger

Lægemidlerne tolereres generelt godt af patienterne, når de anvendes i den anbefalede dosis. Allergi, dvs. individuel intolerance, kan dog undertiden forekomme. Hoste, mavesmerter, diarré, flatulens, dyspepsi, gastroøsofageal refleks, kvalme, nedsat appetit, muskelkramper, nakkesmerter, rødmen, hypertension, træthed, artralgi, myalgi kan også observeres. Øgede serum CPK-niveauer, øgede gamma-glutamyltransferase-niveauer, øgede ALT- eller AST-niveauer og unormale leverfunktionstestresultater er også blevet observeret under behandling med Zetia.

I tilfælde af bivirkninger skal du kontakte din læge eller søge akut lægehjælp.

Dosering og administration

Før behandlingen påbegyndes, skal du konsultere din læge efter at have gennemgået alle diagnostiske procedurer for at bekræfte diagnosen og ordinere en passende dosis. Bemærk, at den individuelle dosering kan afvige fra den, der normalt anbefales nedenfor.

Til voksne og børn over 10 år anbefales en dosis på 10 mg (1 tablet) om dagen med tilstrækkeligt vand. Når medicinen ordineres sammen med statiner, ændres doseringen ikke.

Ofte stillede spørgsmål

Nedenfor besvarer vi spørgsmål af interesse for dem, der lige er begyndt at tage Zetia.

Hvor mange gange om dagen skal man tage Zetia?

Zetia tages normalt en gang om dagen på samme tidspunkt, men det anbefales kraftigt at følge den behandlingsplan, som din læge har ordineret.

Hvornår begynder det at virke?

Medicinen virker 2-4 timer efter påføring.

Hvor mange dage skal man tage det?

Følg din læges ordination.

Hvad du ikke bør spise, hvis du tager Zetia

Undgå at spise mad med et højt indhold af fedt eller kolesterol. Følg den diæt, som din læge har ordineret.

Hvornår skal du tage Zetia: Før eller efter måltider?

Medicinen skal tages, uanset hvornår du spiser.

Hvilken generisk medicin findes der til Zetia?

Generika er langtidsvirkende antibiotika-analoger med samme aktive stof som den originale medicin, men til en lavere pris. De generiske lægemidler til Zetia er Ezetrex og Lipobon.