Tricor

Tricor-dk

Aktivt stof: Fenofibrat

Dosering: 160 mg

Pris: €27,71 – €219,48

I tilfælde af forhøjet kolesterol vil lægen begynde at ordinere en særlig diæt og selvfølgelig motion, hvis vægttab også er nødvendigt. Men sammen med disse handlinger ordinerer læger ofte et lægemiddel til at sænke kolesterol og triglycerider i blodet, Tricor. Nedenfor vil vi diskutere dets egenskaber og indikationer for brug.

Hvis du allerede er bekendt med dette lægemiddel og kender den nødvendige dosis, er det nu tid til at købe det fra vores onlineapotek og glæde dig over den utroligt overkommelige pris, hurtig levering til ethvert hjørne af Danmark og muligheden for at købe stoffet uden recept.

Hvad er Tricor?

Tricor er et kolesterolsænkende lægemiddel til patienter med kardiovaskulær risiko. Dets aktive ingrediens, fenofibrat, stimulerer vaskulære cellereceptorer og reducerer derved de mikrovaskulære komplikationer ved diabetes.

Ved at tage Traicor normaliseres lipidmetabolismen i leveren, og de lipidfraktioner, der forårsager åreforkalkning, reduceres.

Indikationer

Produktet er indiceret som et kosttilskud i tilfælde af:

  • svær hypertriglyceridæmi med lavt kolesterolniveau;
  • blandet hyperlipidæmi i tilfælde af statinintolerance;
  • blandet hyperlipidæmi hos patienter med høj kardiovaskulær risiko;
  • statinbehandling, når triglycerid- og “dårligt” (high-density lipoprotein, HDL) kolesterolniveau ikke er tilstrækkeligt kontrolleret.
  • Tricor anvendes ved diabetisk retinopati for at reducere udviklingen hos patienter med type 2-diabetes.

Kontraindikationer for brug

Kontraindikationer omfatter:

  • Overfølsomhed over for det aktive stof eller over for et eller flere af hjælpestofferne i lægemidlet;
  • Leverinsufficiens;
  • etableret galdeblæresygdom;
  • alvorlig kronisk nyresygdom
  • Akut eller kronisk pancreatitis, undtagen i tilfælde af akut pancreatitis forårsaget af alvorlig hypertriglyceridæmi;
  • konstaterede fotoallergier eller fototoksiske reaktioner under behandling med fibrater eller ketoprofen;
  • galactoseintolerance, lactasemangel eller glucose-galactosemalabsorption, bør dette lægemiddel ikke tages.

Desuden bør Tricor ikke anvendes til patienter, der er allergiske over for jordnødder, jordnøddeolie, sojalecithin eller lignende produkter, på grund af risikoen for overfølsomhedsreaktioner.

Bivirkninger

De hyppigst rapporterede bivirkninger er mavesmerter, kvalme, opkastning, diarré, flatulens, fordøjelsesforstyrrelser, mave- eller tarmforstyrrelser.

Meget sjældnere er følgende bivirkninger: hovedpine, lungeemboli, dyb venetrombose, pancreatitis, såsom hududslæt, kløe, urticaria, myalgi, myositis, muskelkramper og svaghed, seksuel dysfunktion, forhøjet kreatinin- eller urinstofniveau i blodet, nedsat hæmoglobinniveau, nedsat antal hvide blodlegemer, alopeci; fotosensitivitetsreaktion, hepatitis, galdestenssygdom.

I tilfælde af alvorlige bivirkninger skal du kontakte en læge.

Brugsanvisning og dosering

Den diæt, der blev påbegyndt før ordinationen af lægemidlet, bør fortsættes under behandlingen. Tabletterne skal tages oralt på et hvilket som helst tidspunkt af dagen, uanset måltider, med rigeligt vand.

Rådfør dig med din læge, før du starter behandlingen. Efter at have udført alle de nødvendige diagnostiske procedurer, vil lægen fastlægge diagnosen og ordinere dosis af lægemidlet, som kan være forskellig fra den anbefalede dosis.

Det anbefales, at voksne tager 1 tablet én gang dagligt. Under behandlingen skal effekten af behandlingen overvåges ved at måle lipidniveauet i serum. Hvis der efter flere måneder (f.eks. 3 måneder) ikke er opnået den forventede effekt af behandlingen, bør det overvejes at fortsætte behandlingen eller ændre behandlingsregime.