Lopid

Lopid-dk

Aktivt stof: Gemfibrozil

Dosering: 300 mg

Pris: €57,58 – €352,41

Hvis du har et højt kolesteroltal, vil du sandsynligvis få ordineret en særlig diæt og motion for at tabe dig (hvis du har brug for det). Men hvis dit kolesteroltal er for højt, vil du ud over de ikke-farmakologiske behandlinger, der er nævnt ovenfor, sandsynligvis også få ordineret medicin, der hjælper med at reducere det dårlige kolesterol, fordi kroppen ofte ikke reagerer på ikke-farmakologiske behandlinger alene. Et af disse lægemidler er Lopid, som er velkendt i Danmark og resten af verden. Her forklarer vi dette lægemiddels egenskaber og virkninger. Hvis du allerede er bekendt med dette middel, er det nu tid til at bestille en ny pakke på vores hjemmeside. Du vil helt sikkert være tilfreds med dit online køb, fordi vi tilbyder utroligt gunstige priser, hurtig levering i hele Danmark og muligheden for at bestille lægemidlet uden recept.

Hvad er Lopid?

Lopid er en meget effektiv medicin, hvis aktive ingrediens er gemfibrozil, som har en lipidsænkende effekt. Dets relativt lave toksicitet, sammenlignet med andre lipidsænkende lægemidler, betragtes som en stor fordel.

Indikationer

Det ordineres som supplement til diæt og andre ikke-farmakologiske terapier i følgende tilfælde: behandling af svær hypertriglyceridæmi, blandet hyperlipidæmi eller primær hyperkolesterolæmi, når statiner er kontraindiceret eller ikke tolereres.

Lægemidlet er også indiceret til forebyggelse af kardiovaskulær morbiditet hos mænd med forhøjede non-HDL-kolesterolniveauer og høj risiko for en første kardiovaskulær hændelse, når statiner er kontraindiceret eller ikke tolereres.

Kontraindikationer for brug

Som al anden medicin har Lopid klart definerede indikationer for brug. Først og fremmest bør personer, der er allergiske over for det aktive stof eller et af indholdsstofferne, ikke tage produktet. Det er også kontraindiceret i tilfælde af alvorlig lever- eller nyreinsufficiens, galdeblæresygdom, galdesten, samtidig brug af repaglinid eller dazabuvir eller simvastatin, samt hos personer med en historie med fotoallergi eller fototoksiske reaktioner under behandling med fibrater. Tag ikke medicinen under graviditet og amning.

Før behandlingen påbegyndes, skal du kontakte din læge og informere ham/hende om alle de sygdomme og lægemidler, du tager. Denne information vil hjælpe din læge med at ordinere det korrekte behandlingsregime og undgå at tage uforenelig medicin på samme tid.

Bivirkninger

I starten af behandlingen har nogle patienter rapporteret om svimmelhed, hovedpine, dyspepsi, eksem, udslæt, generel træthed, let fald i hæmoglobin, hæmatokrit og leukocytter. I de fleste tilfælde forsvinder disse reaktioner af sig selv og kræver ikke medicinsk indgriben. Men hvis reaktionerne varer ved i længere tid, bør man søge lægehjælp.

I sjældne tilfælde har patienter oplevet svær anæmi, trombocytopeni, leukopeni, eosinofili, depression, nedsat libido, atrieflimren, larynxødem, pancreatitis og appendicitis, kolestatisk gulsot, hepatitis, cholelithiasis, cholecystitis, leverdysfunktion, angiodystrofi, urticaria, dermatitis, alopeci, fotosensitivitetsreaktion, nedsat hæmoglobin, paræstesi.

Hvis nogen af ovenstående bivirkninger opstår, skal du straks kontakte din læge.

Anvendelse og dosering

Tabletterne skal tages oralt 30 minutter før et måltid med den nødvendige mængde vand.

Rådfør dig med din læge, før du starter behandlingen. En anden dosis end den anbefalede kan være nødvendig.

Den anbefalede dosis til voksne er 1200 mg i to doser, 30 minutter før morgen- og aftensmåltidet. En enkelt dosis på 900 mg en halv time før aftensmåltidet anbefales også.