Bentyl

Bentyl-dk

Aktivt stof: Dicyclomine

Dosering: 20 mg

Pris: €49,08 – €392,62

Irritabel tyktarm. Mange mennesker har sikkert oplevet det, da det er en meget almindelig mave-tarm-lidelse på verdensplan, især blandt kvinder. Ifølge statistikker rammer det mere end 10-15% af verdens befolkning. Irritabel tyktarm er en funktionel forstyrrelse i mave-tarmkanalen, som viser sig ved kroniske eller tilbagevendende symptomer som mavesmerter, ubehag, forstoppelse, diarré og smertefuld afføring. En af de effektive måder at behandle denne lidelse på er det meget populære lægemiddel i Danmark Bentyl. Nedenfor vil vi sammen diskutere de vigtigste spørgsmål vedrørende virkningen og brugen af dette mirakelmiddel. Du vil også have en god mulighed for at købe det til den bedste pris og uden recept. Derudover vil du være tilfreds med hurtig levering til ethvert sted i Danmark. Spild derfor ikke din tid på at tænke over det – bestil produktet i vores online apotek og nyd alle fordelene ved dette køb.

Hvad er Bentyl?

Bentyl, hvis aktive ingrediens er dicyclomin, tilhører en klasse af lægemidler kendt som antikolinergika eller antispasmodika. Det virker ved at afslappe musklerne i maven og tarmene. Dette hjælper med at reducere symptomerne på mave- og tarmkramper.

Indikationer for brug

Lægemidlet anvendes til behandling af irritabel tyktarm.

Kontraindikationer

Bentyl har flere kontraindikationer, herunder: personlig overfølsomhed over for diclomin eller andre hjælpestoffer i produktet, vandladningsbesvær, glaukom, peritonitis, lever- og/eller nyresygdom, svær colitis ulcerosa, gastroøsofageal reflukssygdom, graviditet og amning samt alder under 18 år. Kategorisk forbudt til børn under 6 måneder, da det kan forårsage alvorlige bivirkninger. Rådfør dig altid med din læge, før du påbegynder en behandling, for at undgå samtidig administration af uforenelige lægemidler.

Bivirkninger

Bentyl kan forårsage nogle bivirkninger. De mest almindelige bivirkninger er døsighed, svimmelhed, mundtørhed og forstoppelse. Kvalme, opkastning, hjertebanken, brystsmerter, synsforstyrrelser, synsforstyrrelser i mørke, mavesmerter, udslæt og andre er mindre almindelige.

Hvis du oplever bivirkninger, skal du straks kontakte din læge. Du bør også konsultere en læge, hvis bivirkningerne bliver for udtalte eller fortsætter i lang tid.

Dosering og administration

Tabletterne tages normalt oralt før et måltid med rigeligt vand.

Doseringen af Bentyl kan variere afhængigt af patientens individuelle behov og kan kun bestemmes af en læge på grund af særlige diagnostiske procedurer.

Generelt tages doser på 10-40 mg pr. dag, fordelt på 3 eller 4 indtag. Startdosis for voksne er normalt 20 mg, mens den maksimale daglige dosis er 80 mg.