FML Forte

FML-Forte-dk

Aktivt stof: Fluorometholone ophthalmic

Dosering: 5 ml

Pris: €26,59 – €159,56

I går spillede du basketball med dine venner, og pludselig kom du til skade med dit øje midt i spillet. I dag vågner du op med ondt i øjet og går straks til vagtlægen. Hvis du har fået anbefalet at bruge FML Forte til behandling, undrer du dig måske over, hvad det er for en slags medicin. I vores artikel vil vi diskutere de vigtigste spørgsmål vedrørende brugen af denne medicin.

Vi anbefaler at købe FML Forte billigt og uden recept fra vores online apotek. Vi garanterer levering af lægemidlet på kortest mulig tid i hele landet, og prisen vil overraske dig behageligt.

Hvad er FML Forte, og hvorfor anvendes det?

FML Forte er et antiviralt oftalmisk produkt i form af øjendråber, der let lindrer øjenirritation forårsaget af traumer eller betændelse. Det anvendes til behandling af sygdomme i øjets bindehinde, hornhinde og forreste kammer.

Indikationer for brug af FML Forte

Det er indiceret i tilfælde af øjenbetændelse, som kan være forårsaget af: ikke-purulent konjunktivitis, allergisk konjunktivitis, hornhindebetændelse, blefaritis (betændelse i øjenlågsrandene), skleritis (betændelse i det dybe væv), retinitis (betændelse i nethinden), iritis (betændelse i iris), optisk neuritis, betændelse efter okulært traume og kirurgi.

Kontraindikationer til brug

Som alle lægemidler har lægemidlet visse kontraindikationer for brug, herunder: overfølsomhed over for det aktive stof – fluorometholon og andre komponenter i lægemidlet, tuberkulose, svampeinfektioner, akutte bakterielle infektioner. Under graviditet bør lægemidlet kun tages under lægeligt tilsyn, og kun hvis fordelene for moderen opvejer risiciene for fosteret. Tag ikke medicinen under amning.

Før du starter med denne medicin, skal du informere din læge om eventuelle kendte allergier og sygdomme og bede om råd om kompatibiliteten af den medicin, du tager med FML Forte.

Bivirkninger

Under brug af denne medicin kan der forekomme en prikkende eller brændende fornemmelse i øjnene i 1-2 minutter og midlertidig sløring af synet. I tilfælde af alvorlige bivirkninger – svær svimmelhed, hovedpine, åndedrætsbesvær, grøn stær, beskadigelse af øjennerven, nedsat synsstyrke, synsfeltforstyrrelser, dannelse af grå stær, udvikling af sekundær infektion, perforering af øjenvæv, allergisk reaktion ledsaget af smerte, kløe og hævelse – skal du straks kontakte din læge.

Anvendelse og dosering af FML Forte

FML Forte fås som øjendråber og salve. For at anvende øjendråberne skal du først vaske dine hænder grundigt. Ryst flasken godt før brug. For at undgå forurening må du ikke røre ved spidsen af pipetten eller lade den røre ved dine øjne eller nogen anden overflade.

Læn hovedet tilbage, kig op og træk det nederste øjenlåg tilbage. Hold pipetten direkte over øjet, og dryp 1 dråbe i øjet. Kig ned og luk forsigtigt øjet i 1-2 minutter. Placer en finger i øjenkrogen, på siden af næsen, og tryk forsigtigt. Det forhindrer medicinen i at løbe ud. Prøv at lade være med at blinke eller gnide øjnene. Gentag disse trin for det andet øje. En dråbe af denne medicin ordineres normalt en gang om dagen.

Din læge vil bestemme den mest passende dosis og behandlingsplan for dig.