Allopurinol

Allopurinol-dk

Aktivt stof: Allopurinol

Dosering: 300 mg

Pris: €27,35 – €196,94

Vidste du, at en øget koncentration af urinsyre i blodet (hyperurikæmi) hurtigt kan føre til udvikling af urinsyregigt? Hyperurikæmi øger også risikoen for kardiovaskulære skader, diabetes mellitus og nedsat nyrefunktion. Flere patologiske tilstande bidrager til udviklingen: fedme, metabolisk syndrom, nedsat nyrefunktion, alkoholmisbrug, indtagelse af acetylsalicylsyre og diuretika.

Hyperurikæmi behandles med store mængder væske, urin fæces og urikosuriske midler. Der er udviklet specifikke lægemidler til at regulere urinsyre, såsom Allopurinol, et effektivt og velkendt lægemiddel i Danmark, som reducerer urinsyreniveauet i serum og forhindrer, at det ophobes i væv og nyrer.

I denne artikel beskriver vi dette vidundermiddels egenskaber og virkninger og besvarer de spørgsmål, som patienter ofte stiller, før de starter behandlingen. Du vil også finde ud af, hvor du kan købe dette lægemiddel i Danmark hurtigt, bekvemt og uden recept.

Hvor kan man købe Allopurinol i Danmark?

For at købe lægemidlet Allopurinol i Danmark, kan du gå til ethvert apotek, der har licens til at sælge medicin. Eller du kan købe medicinen direkte fra vores hjemmeside og få en venlig service, kun kvalitetsprodukter, hurtig levering. Vores onlineapotek er tilgængeligt for dig overalt med internetadgang. Du kan bestille på ethvert tidspunkt af dagen eller natten, uden at forlade din hyggelige lejlighed og regne med behandling og forsendelse af din ordre af vores kvalificerede specialister.

Allopurinol uden recept på et Onlineapotek

Er det sandt, at det er muligt at købe en medicin uden recept? Ja, på vores apotek har du råd til det. Faktisk er vi klar til at aflevere og sende din ordre uden recept, alt hvad du skal gøre er at hente den på posthuset eller møde kureren et hvilket som helst sted, der er praktisk for dig. Rådfør dig med din læge på forhånd om alle betingelserne for lægemiddelbehandling.

Praktisk pris

En utrolig fordel ved vores apotek er prisen. Ud over de håndgribelige fordele får du også yderligere rabatter og bonusser, fordi køb af en stor pakke af produktet helt sikkert vil spare dig for mange penge. Hvorfor sælger vi kvalitetsprodukter til så lave priser? Alt sammen på grund af jer, kære kunder. Vores apotek har ikke brug for en fysisk butik med et stort antal ansatte, og fraværet af husleje og andre udgifter til vedligeholdelse af apoteket giver os mulighed for at reducere omkostningerne og akkumulere de sparede penge i et bedre miljø for dig.

Anonymitet

Det kan være mere fortroligt at købe medicin på et onlineapotek end på et almindeligt apotek, da man kan bestille anonymt. Det kan være vigtigt for dem, der ikke ønsker, at andre skal vide, hvilken medicin de har købt. Du skal blot angive på bestillingsformularen, at du ønsker at betale kontant ved levering. Det er en hurtig og sikker procedure.

Hvad er allopurinol?

Allopurinol reducerer mængden af urinsyre, der produceres af kroppen, og hjælper med at opløse overskydende urinsyre i blodet.

Det ordineres ofte til personer med hyperurikæmi, urinsyregigt, gigt eller nyresten, og til patienter, der har gennemgået kemoterapi eller organtransplantationer, og som har en øget risiko for at udvikle hyperurikæmi.

Indikationer for brug af Allopurinol

Lægemidlet bruges til at behandle forskellige sygdomme og fænomener, der direkte eller indirekte er relateret til forhøjede urinsyreniveauer i blodet.

Hos voksne er Allopurinol indiceret til behandling af hyperukæmi, sygdomme forårsaget af forhøjede niveauer af urinsyre i blodet, især urinsyregigt, urinsyre-nefropati og urinsyre-urolithiasis, ved sekundære hyperukæmier af forskellig ætiologi, primære og sekundære hyperukæmier ved forskellige hæmoblastoser (akut leukæmi, kronisk myeloleukæmi, lymfosarkom), cytostatisk og radioterapeutisk tumorbehandling, psoriasis, glukokortikosteroidbehandling.

Hos børn anvendes lægemidlet til behandling af: urinsyre-nefropati forårsaget af leukæmi-behandling, sekundær hyperukæmi (af forskellige ætiologier), medfødt enzymmangel, især Lesh-Niene syndrom (delvis eller komplet hypoxanthin-guanin phosphoribosyltransferase-mangel) og medfødt adenin phosphoribosyltransferase-mangel.

Kontraindikationer for brug

Individuel overfølsomhed over for allopurinol eller andre komponenter i lægemidlet, udtalt nedsat lever- eller nyrefunktion, graviditet og amning samt alder under 3 år er kontraindikationer for administration af lægemidlet.

Før behandlingen påbegyndes, skal du konsultere din læge og informere ham/hende om eventuelle sygdomme, allergier og medicin, du tager. Dette vil hjælpe med at ordinere et passende og sikkert behandlingsregime, hvor man undgår overlapning og samtidig administration af uforenelige lægemidler.

Bivirkninger

Mulige bivirkninger omfatter akut anfald af gigt, kvalme, opkastning, diarré, hepatitis, stomatitis, akut cholangitis, leukopeni, leukocytose, eosinofili, alvorlig knoglemarvsskade, svimmelhed, hovedpine, døsighed, svaghed, træthed, depression, kramper, perifer neuritis, myalgi, synsforstyrrelser, grå stær, smagsforstyrrelser, erytem, urticaria, pruritus, feber, kulderystelser, alopeci, impotens, gynækomasti, diabetes.

Afhængig af bivirkningens sværhedsgrad skal du søge akut lægehjælp eller kontakte din læge.

Brugsanvisning og dosering

Før du starter behandlingen, skal du altid konsultere din læge, som vil beslutte dit individuelle regime og doseringskrav.
Tabletterne skal tages oralt efter måltider, uden at tygges og med et glas vand (minimum 200 ml).

Den sædvanlige daglige dosis for voksne er 100-300 mg pr. dag. Hvis det er nødvendigt, øges startdosis gradvist med 100 mg hver 1-3 uge, indtil maksimal effekt er nået. Den sædvanlige vedligeholdelsesdosis er 200-600 mg dagligt. I enkelte tilfælde kan dosis øges til 600-800 mg dagligt. Hvis den daglige dosis overstiger 300 mg, skal den opdeles i 2-4 lige store doser. Den maksimale enkeltdosis er 300 mg, den maksimale daglige dosis er 800 mg.

Hos børn 3-6 år: den daglige dosis er 5 mg pr. kg legemsvægt; 6-10 år: 10 mg pr. kg legemsvægt. Administrationshyppigheden er 3 gange om dagen.

Ofte stillede spørgsmål

Nedenfor ser vi på de hyppigst stillede spørgsmål om brugen af medicinen: hvor mange dage skal den tages, på hvilket tidspunkt af dagen, før eller efter måltider.

Hvor mange gange om dagen skal Allopurinol tages?

Allopurinol tages normalt 2 til 4 gange om dagen. Følg din læges anvisninger.

Hvor mange dage må man tage medicinen?

Denne medicin skal tages strengt som anvist af din læge.

Hvornår virker medicinen?

Medicinen virker 1,5 time efter indtagelse af en enkelt dosis.

Hvornår skal du tage medicinen: Før eller efter et måltid

Allopurinol bør tages efter et måltid.